Η μάσκα Burlamacco

Σχολές Καπάτου Η μάσκα Burlamacco

Η μάσκα Burlamacco, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του καρναβαλιού της πόλης Viareggio. Η πόλη ονομάστηκε έτσι, από τη λατινική ονομασία Via Regis. Συγκεκριμένα, ήταν ο δρόμος που χαράχτηκε το Μεσαίωνα, για να συνδέσει το κάστρο με την παραλία. Η πόλη βρίσκεται στην επαρχία Lucca, στην Τοσκάνη. Βασικά, εκτός από το καρναβάλι της, η πόλη Viareggio είναι ονομαστή και για τα λουλούδια της. Επίσης, πρόκειται για μια παραθαλάσσια περιοχή, γι αυτό και πολλοί κάτοικοι ασχολούνται με το ψάρεμα. Έχει δε μια αμμώδη παραλία που εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων.

Έτσι, η πόλη αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών όλο το χρόνο και κυρίως την περίοδο του καρναβαλιού.

Η μάσκα Burlamacco είναι χαρακτηριστική της πόλης Viareggio. Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1930 από τον Umberto Bonetti (1909-1933). Πρόκειται για μια εξέχουσα προσωπικότητα στον τομέα των Καλών Τεχνών. Συγκεκριμένα, ήταν καθηγητής, ζωγράφος, σκηνογράφος καθώς επίσης και γραφίστας.

Βασικά, η μάσκα Burlamacco προέκυψε από ένα συνδυασμό από τις μάσκες της Comedia dell Arte.

Βασικά, η ενδυμασία της είναι αρκετά πρωτότυπη. Πρόκειται για μια φόρμα με άσπρα και κόκκινα κουτάκια, που θυμίζουν αυτά του σκακιού. Ο δημιουργός της τα εμπνεύστηκε από τις άσπρες και κόκκινες ομπρέλες που έβλεπε στην παραλία της Viareggio.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η μάσκα Burlamacco απεικονίζεται σε σημαίες που κυματίζουν στα σπίτια της πόλης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.