Το βασιλικό μοναστήρι El Escorial

Σχολές Καπάτου Το βασιλικό μοναστήρι El Escorial

Η Ισπανία είναι μια χώρα με μεγάλη ιστορία, που φιλοξενεί αμύθητους θησαυρούς. Ένας από αυτούς είναι και το El Escorial, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο βασιλικό μοναστήρι. Γι αυτό το λόγο, από το 1984, ανήκει στην Εθνική Κληρονομιά της Unesco.

Συγκεκριμένα, το βασιλικό μοναστήρι El Escorial είναι ένα κτίριο κατασκευασμένο με γρανίτη. Συνολικά, καλύπτει μια επιφάνεια 33.000 τετραγωνικών μέτρων, η δε πρόσοψή του έχει μήκος 207 μέτρων.

Το μοναστήρι φιλοξενεί 4 πύργους, ο καθένας από τους οποίους έχει ύψος 55 μέτρων. Επίσης, έχει 15 κιόσκια, πολλά σιντριβάνια καθώς και έναν αμύθητο θησαυρό 1.700 έργων τέχνης.

Αξίζει να αναφέρουμε για την ιστορία, ότι το βασιλικό μοναστήρι El Escorial άρχισε να κτίζεται το 1563. Αρχικά, την εποπτεία της κατασκευής είχε ο Bautista de Toledo. Όμως, μετά το θάνατό του, το 1567, το έργο συνέχισε ο αρχιτέκτονας Juan de Herrera. Μάλιστα, ο Juan de Herrera, το φιλοτέχνησε σε ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από τη λιτότητα. Πράγματι, φρόντισε να μην υπερβάλλει στη διακόσμηση. Έτσι, αυτό που τραβάει την προσοχή, είναι η αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Σίγουρα, το βασιλικό μοναστήρι El Escorial αποτελεί ένα λαμπρό δείγμα του χρυσού αιώνα της Ισπανίας (siglo de oro). Βασικά, ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος ο Β’ (Filippo II) που θέλησε να κατασκευάσει αυτό το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα. Η απόφαση πάρθηκε όταν ανέβηκε στο θρόνο, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, Καρόλου Ε’ (Carlo V). Έτσι, εδραιώθηκε η δύναμη του οίκου της Αυστρίας στην Ισπανία και η μνήμη της βασιλείας του παρέμεινε ζωντανή ανά τους αιώνες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.