Fernando Pessóa

Σχολές Καπάτου Fernando Pessóa2

Ο σπουδαστής που βρίσκεται στα πρώτα βήματα της εκμάθησης των πορτογαλικών, μπορεί εύκολα να κατανοήσει τον ποιητή Fernando Pessóa. Πράγματι, ο ποιητής χρησιμοποιεί σύντομες και εύκολες προτάσεις ως προς τα γραμματικά φαινόμενα. Έτσι, ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να αγαπήσει και να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην πορτογαλική γλώσσα.

Βασικά, τα λόγια του ποιήματος του Πορτογάλου Fernando Antonio Nogueira de Seabra Pessóa είναι τα εξής :

Não sou nada.

Nunca serei nada.

A parte isso, tenho em mim todos os sonhos de mundo.

Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση :

Δεν είμαι τίποτα.

Ούτε ποτέ θα είμαι κάτι.

Εκτός αυτού όμως, έχω μέσα μου όλα τα όνειρα του κόσμου.

Λίγα μόνο λόγια που κρύβουν το μεγαλείο της ψυχής του ποιητή Fernando Pessóa.

Ο Fernando Pessóa γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, στις 13 Ιουνίου 1888 και πέθανε στις 30 Νοεμβρίου 1935. Σε ηλικία μόλις 5 ετών, χάνει τον πατέρα του. Στη συνέχεια, η μητέρα του παντρεύεται έναν διπλωμάτη που υπηρετεί στη Νότια Αφρική. Έτσι, ο Fernando Pessóa ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών του στην αγγλική γλώσσα. Μάλιστα, θριαμβεύει στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο του Cape Town. Πράγματι, έρχεται πρώτος. Επίσης, του απονέμεται το Βραβείο της Βασίλισσας Βικτωρίας για την αγγλική γλώσσα.

Το 1905, σε ηλικία 17 ετών επιστρέφει στη Λισαβόνα όπου και θα παραμείνει έως το θάνατό του. Εκεί, ακολουθεί λογοτεχνικές και φιλοσοφικές σπουδές σαν αυτοδίδακτος. Παράλληλα, εργάζεται σαν συντάκτης και μεταφραστής .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου του, δημοσιεύτηκε μετά από το θάνατό του. Πράγματι, όσο ζούσε, ο Fernando Pessóa δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο στα πορτογαλικά, με τίτλο Mensagem. Επίσης, μερικά αγγλικά ποιήματα, καθώς και ορισμένα λογοτεχνικά και πολιτικά μανιφέστα.

Αντιθέτως, μετά το θάνατό του και συγκεκριμένα από το 1942 έως το 1946, εκδόθηκαν τα άπαντά του σε 8 τόμους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.