Ο Alberto Sordi

Σχολές Καπάτου Ο Alberto Sordi

Ο Alberto Sordi ήταν ένας από τους σημαντικότερους και διασημότερους ιταλούς ηθοποιούς του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε στη Ρώμη, κοντά στην περιοχή Trastevere, στις 15 Ιουνίου 1920 και πέθανε στις 24 Φεβρουαρίου 2003.

Αυτή τη χρονιά συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να επισκεφτεί την αρχοντική βίλα του διάσημου ηθοποιού. Συγκεκριμένα, η βίλα βρίσκεται στη Ρώμη, στο piazzale Numa Pompilio, στη via Druso al Celio, κοντά στις Terme του Caracala. Πρόκειται για μια κατασκευή του 1930. Βασικά, όταν την είδε, την άνοιξη του 1954, ο Alberto Sordi εντυπωσιάστηκε και την αγόρασε μέσα σε λίγες ώρες.

Από τις 7 Μαρτίου μέχρι τις 29 Ιουνίου εκτίθενται εδώ, οι αντίκες και τα έργα τέχνης που ο ίδιος ο Alberto Sordi είχε συλλέξει. Μεταξύ αυτών, αναφέρουμε δυο πίνακες του Giorgio Dr Chirico που είχε αγοράσει. Επίσης, θα δει κανείς 120 βραβεία και πολλά πολύτιμα έπιπλα που διακοσμούν τη βίλα. Εξάλλου, παρουσιάζονται πολλά ρούχα του, μια σειρά αναμνηστικών φωτογραφιών και βίντεο από διάφορες στιγμές της ζωής του.

Βασικά, ο Alberto Sordi ήταν συλλέκτης. Επίσης, ήταν λάτρης της φωτογραφίας και έκανε πολλά ταξίδια. Μάλιστα, η αγαπημένη του χώρα ήταν η Αγγλία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στη βίλα, θα είναι ανοιχτοί στο κοινό όλοι οι χώροι της καθημερινότητάς του. Πράγματι, ο επισκέπτης θα ξεναγηθεί σε όλη τη βίλα καθώς και στο θέατρο με το πάλκο που έχτισε ο ηθοποιός. Το θέατρο πλαισιώνεται από τα καμαρίνια και τα μπάνια τους. Μάλιστα, διατηρούνται πολύ καλά από τότε που τα χρησιμοποιούσαν οι ηθοποιοί.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στον εξωτερικό χώρο της βίλας, στον κήπο της, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Alberto Sordi.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.