Volere qualche cosa

Σχολές Καπάτου Volere qualche cosa

Volere qualche cosa, στην ιταλική γλώσσα σημαίνει θέλω κάτι, επιθυμώ κάτι. Όταν θέλουμε κάτι, με ποιόν τρόπο μπορούμε να το ζητήσουμε από κάποιον;

Ας δούμε λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουμε την επιθυμία μας.

Για να ζητήσω να δοκιμάσω ένα φόρεμα, μπορώ να εκφραστώ όπως στο παράδειγμα :

· Voglio un vestito : θέλω ένα φόρεμα.

Η χρήση του ρήματος voglio στον ενεστώτα, εκφράζει έναν τρόπο πολύ σκληρό, απαιτητικό θα λέγαμε.

· Volevo un vestito : ήθελα ένα φόρεμα.

Τώρα όμως δεν το θέλω πια; Αυτό εννοούμε; Όμως, δεν είναι αυτό που επιδιώκουμε να εκφράσουμε, γιατί πραγματικά θέλουμε το φόρεμα.Το ρήμα volere στον Παρατατικό (Imperfetto)

· Vorrei un vestito : θα ήθελα ένα φόρεμα.

Βασικά, πρόκειται για έναν ευγενικό τρόπο που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ζητήσουμε κάτι. Δηλαδή, είναι σα να λέγαμε «θα είχες τη διάθεση να με εξυπηρετήσεις;». Αυτός είναι ο πιο ευγενικός και σωστός τρόπος για να ζητήσουμε κάτι από κάποιον. Έτσι, θα θελήσει κι εκείνος με τη σειρά του να μας εξυπηρετήσει. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε την έγκλιση (mode) Condizionale Presente.

Πρόκειται για τη λεγόμενη Δυνητική Ευκτική (θα + Παρατατικός), όπως θα λέγαμε στα αρχαία ελληνικά. Και φυσικά, η απάντηση είναι “Prego” (παρακαλώ), τρόπος έκφρασης που χρησιμοποιούμε όταν αποδεχόμαστε κάτι που μας ζητούν.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.