Τα κινεζικά παραμύθια

Σχολές Καπάτου Τα κινεζικά παραμύθια

Τα κινεζικά παραμύθια ως λαϊκή παράδοση

Τα κινεζικά παραμύθια αποτελούν μεγάλο μέρος της λαϊκής παράδοσης της Κίνας, όπως συμβαίνει και με τα παραμύθια κάθε άλλου πολιτισμού. Μέσα από τα κινεζικά παραμύθια μαθαίνουμε τα ήθη και τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής, τα πρότυπα και τις αξίες.

Οι αξίες αυτές περιλαμβάνουν τη μετριοπάθεια, την υπομονή, τη δικαιοσύνη και την αδικία, τη σημασία της υπόσχεσης και της δέσμευσης και τη δύναμη της σοφίας. Επικεντρώνονται ιδιαίτερα στο σεβασμό στους μεγαλύτερους, τη διατήρηση της κουλτούρας και του παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Καθένα από τα κινεζικά παραμύθια περιλαμβάνει την αναπαράσταση διαφόρων αντικειμένων και ζώων. Μιλάνε για δράκους, πιθήκους και τίγρεις, για αυτοκράτορες, πριγκίπισσες και πολεμιστές. Επιπλέον, χρησιμοποιούν συμβολικά μηνύματα μέσω των χαρακτήρων τους. Αυτά τα μηνύματα είναι ζωτικής σημασίας για την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα και μέσω αυτών των ιστοριών μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Αυτό επιτυγχάνεται γιατί τα ζώα στα κινεζικά παραμύθια έχουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Δηλαδή, μπορούν να μιλούν, να λογοδοτούν και να εκτελούν καθήκοντα όπως ακριβώς και οι άνθρωποι.

Τα κινεζικά παραμύθια και οι ρίζες τους

Ο τεράστιος κατάλογος λαϊκών παραμυθιών στα κινεζικά έχει ρίζες που φτάνουν χιλιετίες πίσω. Δε θα μπορούσαν λοιπόν να μην επηρεαστούν αυτά τα παραμύθια από τις εκάστοτε τοπικές θρησκευτικές κουλτούρες όπως ο Ταοϊσμός, ο Κομφουκιανισμός και ο Βουδισμός. Επίσης υπήρξαν επιρροές και από τη δυτική Ασία και την Ινδία. Τα περισσότερα δε παραμύθια είναι ευρέως διαδεδομένα σε όλη την Ανατολική Ασία.

Υπάρχουν πολλές συλλογές κινεζικών  παραμυθιών, όπως εκείνη του Richard Wilhelm που αποτελείται από 74 ιστορίες οι οποίες αποτελούν την παραμυθιακή παράδοση της Κίνας. Περιλαμβάνει ιστορίες για παιδιά, ιστορίες τρόμου, φαντασμάτων, θρύλους, ιστορίες για ζώα και για τη φύση.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.