Επικίνδυνα ηφαίστεια της Ρωσίας

Σχολές Καπάτου Επικίνδυνα ηφαίστεια της Ρωσίας

Τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια της Ρωσίας

Επικίνδυνα ηφαίστεια της Ρωσίας είναι το θέμα στο οποίο θα αναφερθούμε στο σημερινό μας άρθρο. Στα μαθήματα ρωσικών, πολλές φορές, γίνονται αναφορές από τον καθηγητή στα διάφορα γεωπολιτικά στοιχεία της χώρας. Στα ρώσικα το ηφαίστειο ονομάζεται Вулкан.

Μερικά από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια της Ρωσίας, βρίσκονται στη χερσόνησο Καμτσάτκα, η ονομαζόμενη στα ρωσικά «полуо́стров Камча́тка».  Η συγκεκριμένη χερσόνησος έχει πλάτος 1250 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στην ανατολική  Ρωσία και έχει έκταση 270.000 χιλιόμετρα. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ του Ειρηνικού Ωκεανού και της Οχοτσικής θάλασσας.

Η χερσόνησος Καμτσάτκα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες και, γενικότερα, τους λάτρεις της φύσης, λόγω της άγριας ομορφιάς που της προσδίδουν τα ηφαίστεια.

Επικίνδυνα ηφαίστεια της Ρωσίας κληρονομιά της UNESCO

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ηφαίστεια Shiveluch, Bezymianny, Klyuchevskaya Sopka, Karymsky, Kizimen, της χερσονήσου Καμτσάκα, έχουν ανακηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το, δε, ηφαίστειο Bezymianny δεν είναι ενεργό στις μέρες μας. Αντιθέτως, το Klyuchevskaya Sopka, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 4.750 μέτρα,  είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο, καθώς «ξυπνάει» κάθε 4-5 χρόνια.  Πράγματι,  οι επιστήμονες που μελετούν την περιοχή, επισημαίνουν πως η δραστηριότητά του διαρκώς αυξάνεται.

Τα νησιά Κουρίλι ή Κουρίλες ή Κουρίλες νήσοι (ρώσικα: Кури́льские острова́) βρίσκονται στη βορειοανατολική Ασία και είναι ηφαιστειογενή.  Ουσιαστικά, εκτείνονται σε μήκος 1.200, περίπου, χιλιομέτρων.

Επίσης, η περιοχή αποτελείται από συνολικά 56 ηφαιστειογενή νησιά με αρκετές μικρότερες βραχονησίδες.

Μερικά από τα ηφαίστεια σε αυτά τα νησιά, είναι τα Ebeko, Sinazka και το Sarychev, το οποίο ενεργοποιήθηκε το 2009, ευτυχώς όμως το νησί είχε προλάβει ήδη να εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τραγικά συμβάντα. Ωστόσο, σημαντική ήταν η ζημιά στην χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

https://www.youtube.com/watch?v=o3a1fkLsNS4

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.