Η Alcazaba της Badajoz

Σχολές Καπάτου Η Alcazaba της Badajoz

Η Alcazaba της Badajoz στη δυτική Ισπανία

Η Alcazaba της Badajoz είναι μια αρχαία ακρόπολη που κτίστηκε από τους Μαυριτανούς, στην πόλη Badajoz, στη δυτική Ισπανία. Με τη μορφή που υπάρχει έως τις μέρες μας, κτίστηκε τον 12ο αιώνα. Όμως, κατά πάσα πιθανότητα υπήρχε ήδη από τον 9ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε και η πόλη. Η, δε, κατασκευή της έδωσε στην Badajoz στρατηγικό ρόλο. Πράγματι, διευκόλυνε τον έλεγχο του περάσματος από την Πορτογαλία προς την κεντρική Ιβηρική χερσόνησο.

Η Alcazaba της Badajoz έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο της Ισπανίας από το 1931. Οριοθετείται στα βόρεια από τον ποταμό Guadiana και στα ανατολικά από το χείμαρρο Rivillas. Τα λιγότερο απότομα τμήματα των πλαγιών, καθώς και άλλα, από στρατηγική άποψη, αδύνατα σημεία της προστατεύονται από πύργους. Εξάλλου, ολόκληρη η γραμμή των τειχών διαθέτει στηθαίο, ενώ η τάφρος που προστέθηκε κάποτε, για περισσότερη προστασία, δεν υπάρχει πια.

Η Alcazaba της Badajoz κι η ιστορία της

Στην περιοχή των πύργων βρισκόταν το παλάτι των αρχόντων της Badajoz, κτισμένο με πολλά λουτρά και τζαμιά. Βέβαια, μετά την κατάκτηση της πόλης από τους χριστιανούς, το Μεγάλο Τζαμί μετατράπηκε σε εκκλησία. Μάλιστα, η Santa María de Calatrava λειτούργησε σαν καθεδρικός ναός της Badajoz, μέχρι την κατασκευή του ναού, που υπάρχει έως και σήμερα.

Το Μεγάλο Τζαμί απαρτιζόταν από πέντε κύριες αίθουσες, χωρισμένες από καμάρες που στηριζόταν σε κίονες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια από ρωμαϊκά οικοδομήματα, όπως κιονόκρανα και κίονες.

Ακόμα, ένα άλλο κτίριο του μουσουλμανικού παλατιού που μετατράπηκε μετά τη χριστιανική κατάκτηση, ήταν το στρατιωτικό νοσοκομείο. Πλέον εκεί στεγάζεται η βιβλιοθήκη της πόλης.

Η Alcazaba της Badajoz διαθέτει ακόμη ένα μεγάλο κτίριο. Πρόκειται για το Παλάτι των Δουκών της Feria, που κτίστηκε σε αναγεννησιακό ρυθμό και ανακαινίστηκε τον 17ο αιώνα. Συγκεκριμένα, η πρόσοψη διαθέτει μια κεντρική καμάρα που συνδέει δυο πύργους. Στις μέρες μας φιλοξενεί το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramática de la lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.