Ημέρα της ρωσικής γλώσσας

Σχολές Καπάτου Ημέρα της ρωσικής γλώσσας

Ημέρα της ρωσικής γλώσσας και η θέσπιση

Ημέρα της ρωσικής γλώσσας είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Συγκεκριμένα, Ημέρα της ρωσικής γλώσσας γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 6 Ιουνίου. Μάλιστα, ο εορτασμός της θεσπίστηκε από την UNESCO, το 2010. Στοχεύει, δε, στην προώθηση της πολυγλωσσίας και συγκεκριμένα της ρωσικής γλώσσας. Άλλωστε, πρόκειται για την έκτη γλώσσα εργασίας των Ηνωμένων Εθνών.

Ως ημέρα της ρωσικής γλώσσας, καθιερώθηκε η ημερομηνία της γέννησης του ποιητή και συγγραφέα Aleksandr Sergeevič Puškin (Александр Сергеевич Пушкин). Ο Puškin θεωρείται ως ο πατέρας της νεώτερης ρωσικής λογοτεχνίας. Είναι αυτός, ο οποίος, έδωσε μεγάλη αξία και συνέβαλλε στην προώθηση της ρωσικής γλώσσας σε όλον τον κόσμο.

Ημέρα της ρωσικής γλώσσας κι ο Puškin

Ο Aleksandr Sergeevič Puškin γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1799 στη Μόσχα και πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 1837, στην Αγία Πετρούπολη. Καταγόταν από μια, σχετικά, πλούσια οικογένεια Ρώσων ευγενών, που αγαπούσε την τέχνη και τη λογοτεχνία. Έτσι, στην ηλικία των 10 ετών είχε ήδη διαβάσει έργα μεγάλων Γάλλων συγγραφέων, όπως ο Voltaire και ο La Fontaine.

Ακόμα, ανατρέχοντας στη ζωή του, λέγεται ότι ήδη από την παιδική του ηλικία, άκουγε με μεγάλη προσοχή τα παραμύθια που του διάβαζε η γκουβερνάντα του. Έτσι, ο Puškin μυήθηκε στη ρωσική γλώσσα. Γενικά, ήταν παθιασμένος με το διάβασμα και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την αγγλική αλλά και τη γαλλική λογοτεχνία. Μάλιστα, είχε βαθιά γνώση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας και ήταν δίγλωσσος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σχολείο του, οι συμμαθητές του τον αποκαλούσαν Γάλλο (Француз).

Όσοι ταξιδεύουν στη Μόσχα, επισκέπτονται σίγουρα και την πλατεία που φέρει το όνομά του. Πράγματι, είναι μια από τις πιο ωραίες πλατείες της ρωσικής πρωτεύουσας. Εκεί, μπροστά στο άγαλμά του, Ρώσοι επισκέπτες καθώς και τουρίστες από όλον τον κόσμο, του αποδίδουν φόρο τιμής, εναποθέτοντας λουλούδια.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.