Ο ιταλικός ποταμός Ticino

Σχολές Καπάτου Ο ιταλικός ποταμός Ticino

Ο ιταλικός ποταμός Ticino ενώνει εδάφη και κουλτούρες

Ο ιταλικός ποταμός Ticino (il fiume Ticino όπως λέγεται στα ιταλικά), θα μας απασχολήσει στο σημερινό μας άρθρο. Θεωρείται ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια της ιταλικής χερσονήσου και συμβάλλει σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα πέρασμα νερού που ενώνει εδάφη μαζί με ανθρώπους και κουλτούρες. Συγκεκριμένα, ο ποταμός Ticino συνδέει το ομώνυμο καντόνι (cantone) της Ελβετίας, με δυο νομούς της Ιταλίας. Το νομό της Lombardia και το νομό της Piemonte. Μάλιστα, ονομάζεται Tesin, Tisin ή Tscich στη διάλεκτο της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε. Επίσης, ενώνει το βουνό με την πεδιάδα.

Ο ποταμός Ticino έχει μήκος 250 χιλιόμετρα. Βρέχει με τα καθαρά νερά του την Ελβετία, και χύνεται στη μαγευτική λίμνη Lago Maggiore. Στη συνέχεια, διασχίζει την πεδιάδα του ποταμού Πάδου (pianura Padana) και εκβάλλει στον ποταμό Πάδο (Po), στα περίχωρα της πόλης Ρανία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο ποταμός Πάδος είναι το πιο μεγάλο ποτάμι της χώρας. Οι παραπόταμοί του (affluente) είναι οι ακόλουθοι: Oglio, Adda και Tomaro. Τα νερά του χρησιμεύουν σαν πηγή ενέργειας καθώς επίσης και στα συστήματα ύδρευσης.

Ο ιταλικός ποταμός Ticino και η ιστορία του

Κατά την αρχαιότητα, οι Ρωμαίοι γνώριζαν ότι ο ποταμός Ticino περιέχει ψήγματα χρυσού. Πράγματι, μας το αναφέρουν ιστορικές πηγές. Σχετικά, επισημαίνουμε ότι ο Ρωμαίος συγγραφέας Πλίνιος ο Πρεσβύτερος (Plinio il vecchio) έγραφε και διερευνούσε φυσικά και γεωγραφικά φαινόμενα. Αναφορικά, λοιπόν, με τον ποταμό Ticino, περιγράφει ότι είχαν χρησιμοποιηθεί 5.000 δούλοι για την εξόρυξη χρυσού από τα νερά του. Μάλιστα, ακόμα και στις μέρες μας, γίνονται προσπάθειες από μικρούς και μεγάλους, για την ανεύρεση χρυσού στις όχθες του ποταμού.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.