Διάσημα σπήλαια της Κίνας

Σχολές Καπάτου Διάσημα σπήλαια της Κίνας

Διάσημα σπήλαια της Κίνας και η τοποθεσία τους

Τα πιο διάσημα σπήλαια της Κίνας είναι τα εξής: Τα σπήλαια Longmen, Mogao, Yungang και Maijishan. Στα μαθήματα κινεζικών, πολλές φορές, ο καθηγητής μας αναφέρεται στα πολιτιστικά στοιχεία της χώρας, αλλά και σε άλλα στοιχεία που αξίζουν να αναφερθούν.

Ένα από αυτά είναι και τα πιο διάσημα σπήλαια της Κίνας. Τα σπήλαια είναι μια μορφή βουδιστικής αρχιτεκτονικής που προέρχεται από την Ινδία. Στην αρχαιότητα οι Βουδιστές, έχτιζαν σπηλιές σε απομακρυσμένα βουνά για να ασκήσουν τη θρησκεία τους. Τα σπήλαια στην Κίνα χτίστηκαν αμέσως  μετά την εξάπλωση του Βουδισμού. Τα περισσότερα από τα σπήλαια χτίστηκαν στις όχθες του Κίτρινου ποταμού και στη βόρεια Κίνα.

Τα σπήλαια Yungang

Τα σπήλαια Yungang ,είναι 1500 ετών. Βρίσκονται στη Βόρεια Κίνα στην επαρχία Shanxi. Απαριθμούν 252 σπηλιές και 51.000 βουδιστικά αγάλματα. Τα αγάλματα αυτά αποτελούν κλασικά αριστουργήματα της κινεζικής βουδιστικής τέχνης του πέμπτου και έκτου αιώνα. Τα αγάλματα αυτά αντιπροσωπεύουν την ανάπτυξη της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, της μουσικής και της θρησκείας εκείνης της εποχής.

Τα σπήλαια Mogao

Τα σπήλαια  Mogao, γνωστά και ως “Οι σπηλιές των χιλιάδων Βούδων”, είναι 1600 ετών και βρίσκονται στη Βορειοδυτική Κίνα στην επαρχία Gansu. Θεωρούνται ως “Το μαργαριτάρι που κοσμεί τον δρόμο του Μεταξιού”. Οι πρώτες σπηλιές Mogao σκαλίστηκαν σε βράχους από ψαμμίτη το 366 μ.Χ. Οι πολύχρωμες τοιχογραφίες και τα περισσότερα από 2.000 χρωματιστά αγάλματα θεωρούνται ως ο μεγαλύτερος θησαυρός της βουδιστικής τέχνης στον κόσμο.

Διάσημα σπήλαια της Κίνας  κι η ιστορία τους

Στα διάσημα σπήλαια της Κίνας κατατάσσονται επίσης και τα σπήλαια Longmen. Είναι 1500 ετών και βρίσκονται στην Κεντρική Κίνα στην επαρχία Xenan. Είναι τοποθετημένα ανάμεσα σε δύο βουνά (το Όρος Xiang και Mount Longmen) και τον ποταμό Yi ανάμεσά τους. Κατά  μήκος περίπου 1 χλμ., υπάρχουν περίπου 2.100 σπήλαια, 3.600 χαραγμένες πέτρινες πλάκες  και πάνω από 100.000 βουδιστικές εικόνες και αγάλματα.

Τα σπήλαια Maijishan

Τα σπήλαια Maijishan έχουν ύψος 150 μέτρα είναι 1600 ετών και βρίσκονται στη Βορειοδυτική Κίνα στην επαρχία Gansu. Το όνομά τους σημαίνει ένα σωρό σιτάρι και το σχήμα τους είναι ακριβώς έτσι. Οι ανασκαφές και τα γλυπτά του βράχου διήρκεσαν πάνω από χίλια χρόνια. Διατηρήθηκαν 194 σπήλαια, 7000 πήλινα γλυπτά και πέτρινα αγάλματα των αρχαιότερων δυναστειών. Το καλλιτεχνικό στυλ σε αυτές τις σπηλιές δείχνει την επιρροή των πολιτισμών της Κεντρικής Ασίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.