Το Πανεπιστήμιο “Λομονόσοφ”

Το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ

Το Πανεπιστήμιο “Λομονόσοφ” της Μόσχας

Το Πανεπιστήμιο “Λομονόσοφ” της Μόσχας είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ρωσίας. Ιδρύθηκε το 1755 από το Μιχαήλ Λομονόσοφ, έναν Ρώσο επιστήμονα, συγγραφέα και μαθηματικό. Για το λόγο αυτό, μετονομάστηκε προς τιμήν του, το 1941 σε Πανεπιστήμιο “Λομονόσοφ”. Το Πανεπιστήμιο “Λομονόσοφ” της Μόσχας διεκδικεί τον τίτλο του αρχαιότερου πανεπιστημίου της Ρωσίας. Επιπλέον, διεκδικεί και τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου εκπαιδευτικού ιδρύματος στον κόσμο. Μάλιστα, από το 1953 κατέχει έναν από τους πιο εμβληματικούς ουρανοξύστες (“vysótniye zdániya”) στη Μόσχα. Βρίσκεται στο λόφο Sparrow Hills (Vorobióvy Gory).

Πανεπιστήμιο “Λομονόσοφ” – η ιστορία

Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, ο Στάλιν διέταξε την κατασκευή επτά μεγάλων πύργων στη Μόσχα (οι λεγόμενοι ουρανοξύστες του Στάλιν). Ο κύριος πύργος έχει ύψος 240 μέτρα και 36 ορόφους. Ακόμη, λέγεται ότι έχει περισσότερα από 33 χιλιόμετρα διαδρόμους και 5.000 δωμάτια. Το αστέρι στην κορυφή του πύργου ζυγίζει 12 τόνους και είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει ένα μικρό δωμάτιο και ένα γραφείο παρατήρησης. Οι προσόψεις του κτιρίου είναι διακοσμημένες με γιγάντια ρολόγια, βαρόμετρα και θερμόμετρα, καθώς και σοβιετικά αγάλματα και σύμβολα. Τα τελευταία χρόνια, το Πανεπιστήμιο “Λομονόσοφ” της Μόσχας καταλαμβάνει σταθερά υψηλή θέση στη λίστα με τα 300 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.