Μέρκετ, το μικρότερο νησί της Βαλτικής

Μέρκετ

Μέρκετ, το μικρότερο νησί της Βαλτικής Θάλασσας

Το Μέρκετ (Märket) είναι το μικρότερο νησί της Βαλτικής Θάλασσας. Πρόκειται για μια μικρή ακατοίκητη βραχονησίδα 3 στρεμμάτων περίπου. Βρίσκεται μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, στην περιοχή των αυτόνομων νήσων Ώλαντ. Το Μέρκετ έχει ηπειρωτικό κλίμα, που επηρεάζεται, ωστόσο, από τον ωκεανό. Επίσης, έχει τη φήμη ενός από τα πιο ανεμοδαρμένα σημεία στη Φινλανδία. Στο νησί διατηρούνταν από τους φαροφύλακες ένας μετεωρολογικός σταθμός από το 1896. Όμως, το 1977 αντικαταστάθηκε από έναν αυτόματο σταθμό του Φινλανδικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μέρκετ κατέχει πέντε ρεκόρ για ημερήσιες θερμοκρασίες σε μετεωρολογικούς σταθμούς στη Φινλανδία. Επίσης, η επίδραση της θάλασσας είναι πολύ σημαντική για το κλίμα του νησιού.

Το νησί Μέρκετ – ιστορία

Το νησί Μέρκετ πιθανότατα εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα χάρη σε κάποια γεωλογικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα. Με τη Συνθήκη του Φρέντρικσαμν το 1809, χωρίστηκε στη μέση και καθόρισε τη μεθόριο μεταξύ της Σουηδίας και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Είναι εντυπωσιακό ότι τα σύνορα το διέσχισαν στη μέση! Έτσι, το Μέρκετ, το μικρότερο νησί της Βαλτικής Θάλασσας, έγινε υποψήφιο για τον τίτλο του μικρότερου νησιού στον κόσμο, που χωρίζεται από διεθνή χερσαία σύνορα!

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.