Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας, Αγία Πετρούπολη

Στο σημερινό μας άρθρο, που αφορά τα μαθήματα ρωσικών, θα αναφερθούμε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας τη μεγαλύτερη της χώρας. Η Αικατερίνη Β’ (21/04/1729-17/11/1796), γνωστή και ως Μεγάλη Αικατερίνη, ήταν η σύζυγος του Πέτρου Γ’  και αυτοκράτειρα της Ρωσίας από το 1762 μέχρι το θάνατό της. Υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα παραδείγματα διαφωτισμένου δεσποτισμού. Αυτή δημιούργησε τη Δημόσια Αυτοκρατορική Βιβλιοθήκη στην Αγία Πετρούπολη το 1795. Μια βιβλιοθήκη, που φιλοξενούσε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Το ιστορικό κτίριο στεγαζόταν σε ένα νεοκλασικό κτίσμα στη Nevskis Prospekt (Невский проспект, στα ρωσικά), τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης ο οποίος δημιουργήθηκε κατόπιν επιθυμίας του αυτοκράτορα Μεγάλου Πέτρου σύμφωνα με τα πρότυπα του Champs- Elysées του Παρισιού. Στις μέρες μας αυτή η βιβλιοθήκη είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας (Российская национальная библиотека, στα ρωσικά) και βρίσκεται στο Moskovskij Prospekt (Московский проспект). Φιλοξενεί 36.500.000 τόμους βιβλίων εκ των οποίων πρόσφατα οι 80.000 διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας περιλαμβάνει μία ευρεία συλλογή κειμένων του ρωσικού πολιτισμού, καθώς και ξένη λογοτεχνία.

Άλλες βιβλιοθήκες της Ρωσίας

Επίσης υπάρχει η Κρατική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας (Российская государственная библиотека)  στη Μόσχα με 44.000.000 τόμους βιβλίων. Ακολουθεί η Ακαδημία Επιστημών (Российская академия наук) που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη με 26.5000.000 τόμους βιβλίων και η Ακαδημία Επιστημών (Российская академия наук)  της Μόσχας με 15.000.000.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.