Οι αγγλισμοί στην ιταλική γλώσσα

Οι αγγλισμοί στην ιταλική γλώσσα

Αγγλικές λέξεις στην ιταλική γλώσσα

Κατά την περίοδο της απομόνωσης (quarantena) πολλές αγγλικές λέξεις ακούστηκαν στα κανάλια της ιταλικής ραδιοτηλεόρασης και  γράφτηκαν στον καθημερινό τύπο. Όλοι παρακολουθούσαν τα προγράμματα για να ενημερωθούν για την πανδημία που προκάλεσε σε όλες τις  χώρες του κόσμου ο ιός Covid-19. Βασικά, οι αγγλισμοί στην ιταλική γλώσσα ήταν περιττοί. Ο κόσμος επιθυμούσε, με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, να κατανοήσει τα γεγονότα. Να μπορέσει να τα αξιολογήσει, για να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί. Το γεγονός ότι οι παρουσιαστές μιλούσαν χρησιμοποιώντας αγγλικούς όρους, δυσκόλεψε τους πολίτες της χώρας. Μάλιστα, για πολλούς από αυτούς, ήταν απαραίτητη η χρήση αγγλικού λεξικού. Οι αγγλισμοί στην ιταλική γλώσσα ήταν περιττοί. Μια λέξη που χρησιμοποιήθηκε πολύ ήταν το lockdown. Όμως, θα μπορούσε στη θέση της, να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθοι όροι: «chiusura» (la chiusura=το κλείσιμο), «isolamento» (l’isolamento= η απομόνωση) και κυρίως ο όρος «coprifuoco» (coprire το ρήμα καλύπτω, il fuoco η φωτιά). Συγκεκριμένα, σημαίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές του κράτους. Κατά την εποχή του Μεσαίωνα, κάποια συγκεκριμένη ώρα, οι κάτοικοι των πόλεων έπρεπε να καλύψουν τη φωτιά με τη στάχτη. Έτσι, απέφευγαν τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αγγλισμοί στην ιταλική γλώσσα

Υπήρξαν και άλλοι αγγλισμοί στην ιταλική γλώσσα αυτή την περίοδο, όπως smart working. Θα μπορούσε να ειπωθεί στα ιταλικά «lavoro svolto in casa via telematica», δηλαδή η δουλειά που γίνεται από το σπίτι με την τηλεματική. Ή lavoro agile (ευέλικτη δουλειά). Άλλες αγγλικές λέξεις ήταν pick-down, αναφερόμενοι στην ιταλική λέξη picco (αποκορύφωμα). Επίσης, mask-down που θα μπορούσε να ειπωθεί στα ιταλικά carenza di mascherine (έλλειψη σε μάσκες).

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.