Ποιητές της δυναστείας των Tang

Ποιητές της δυναστείας των Tang

Η ποίηση και οι ποιητές της δυναστείας των Tang άνθισαν στην Κίνα μεταξύ του 618-907 μ.Χ. Εκείνη την εποχή η Κίνα ήταν μια από τις πιο πολιτισμένες χώρες στον κόσμο. Κοινωνικά σταθερή και οικονομικά ευημερούσα. Η ποίηση και οι ποιητές της δυναστείας των Tang αποτελούν τη  χρυσή εποχή της. Πράγματι, συνέβαλαν ο πλούτος του ιδεολογικού περιεχομένου, οι  καλλιτεχνικές μορφές, το εύρος των θεμάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Η κινεζική ανθολογία “Quan Tang Shi” συλλέγει τα ποιήματα ολόκληρης της δυναστείας. Περιέχει, περίπου, 50.000 ποιήματα γραμμένα από περισσότερους από 2.300 ποιητές. Αυτά τα έργα αντικατοπτρίζουν τις διάφορες πτυχές της κοινωνίας των Tang. Επίσης, καταδεικνύουν την καλλιτεχνική ωριμότητα που έφτασε η κινεζική ποίηση εκείνη την περίοδο.

Οι σπουδαιότεροι ποιητές της δυναστείας

Ο Li Bai, δάσκαλος του κινεζικού ρομαντισμού ονομάστηκε “ουράνιος ποιητής”. Αντίθετα, τα ποιήματα του Du Fu είναι μια ρεαλιστική αντανάκλαση των κοινωνικών φαινομένων, που κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Tang  σηματοδότησαν τη μετάβαση από την ευημερία στην παρακμή. Ο μελετητής Han Yu (韩愈 ), που έζησε σε μια μεταγενέστερη περίοδο,  είπε: «Η ποίηση του Li Bai και του Du Fu λάμπει με το ίδιο φως».

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.