Η ιστορική πόλη Baiona

Η ιστορική πόλη Baiona

Η ιστορική πόλη Baiona της Ισπανίας

 Η ιστορική πόλη Baiona βρίσκεται στη Γαλικία της Ισπανίας. Η πόλη ιδρύθηκε το 140 π.Χ. από το Διομήδη της Αιτωλίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της είχε πολλές ονομασίες όπως Stuciana, Abóriga, Balcagia και Erizana. Η ιστορία της είναι πολύ πλούσια. Το 1201 ο Βασιλιάς Αλφόνσο ΙΧ (Alfonso IX) παραχώρησε στην πόλη βασιλικό χάρτη. Το 1370, ο Βασιλιάς Φερδινάνδος Α’ (Fernando I) της Πορτογαλίας ο οποίος ανακηρύχθηκε Βασιλιάς της Καστίλης (Rey de Castilla) την έκανε έδρα του μέχρι να αναγκαστεί να επιστρέψει στην Πορτογαλία. Επίσης, το 1474, την πόλη κατέλαβε ο Don Pedro Alvarez de Soutomaior, γνωστός και ως Pedro Madruga. Ο τελευταίος ήταν μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής, που κατέστειλε την εξέγερση των αγροτών Irmandiño στη Γαλικία το 1460. Ακόμη, συμμετείχε στον πόλεμο της διαδοχής της Καστίλης μετά το θάνατο του Ερρίκου IV το 1474.

 Η ιστορική πόλη της Γαλικίας και η σημασία της

 Την 1η Μαρτίου 1493, η καραβέλα Πίντα (la carabela Pinta, στα ισπανικά), ένα από τα πλοία που συμμετείχαν στο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου προς το Νέο Κόσμο, επέστρεψε στην Ευρώπη. Η καραβέλα Πίντα έφτασε στην Baiona, καθιστώντας το λιμάνι της πόλης το πρώτο που έλαβε τα νέα για την ανακάλυψη της Αμερικής!

 

Για τα ισπανικά

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.