Ευρωπαϊκή και Ανατολική Ρωσία

Ευρωπαϊκή και Ανατολική Ρωσία

Ευρωπαϊκή και Ανατολική Ρωσία. Ποιο από τα δύο αυτά επίθετα χαρακτηρίζουν τη σημερινή Ρωσία; Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στη γεωγραφία της Ρωσίας θέλοντας να απαντήσουμε στο ερώτημά μας. Το κράτος της Ρωσίας χωρίζεται στην Ευρωπαϊκή και Ανατολική Ρωσία. Το 77% της επικράτειας της χώρας βρίσκεται στην Ασιατική ήπειρο και μόνο το 23% στην Ευρωπαϊκή. Το μεγαλύτερο μέρος δε του πληθυσμού ζει στην Ευρωπαϊκή Ρωσία, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Οι δύο πιο μεγάλες πόλεις είναι η Μόσχα (Москва́) και η Αγία Πετρούπολη (Санкт-Петербу́рг) οι οποίες βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ρωσία. Αυτή η γεωγραφική θέση παίζει καθοριστικό ρόλο και ενδυναμώνει την άποψη πολλών ότι η Ρωσία είναι Ευρωπαϊκή. Όμως, ο φυσικός ορυκτός πλούτος της χώρας βρίσκεται στην Ασιατική ήπειρο. Παρ’ όλα αυτά παραμένει δύσκολο στον καθένα να καθορίσει αν η Ρωσία είναι Ευρωπαϊκή η Ανατολική. Πολλοί μελετητές ισχυρίζονται ότι το ανατολικό μέρος της οροσειράς των Ουράλιων Όρων (Ура́льские го́ры) σηματοδοτούσε από τα παλιά το σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Μνημεία που χαράζουν τα σύνορα της χώρας

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι πολλά τα μνημεία , περίπου 50 στον αριθμό, που χαράζουν τα σύνορα της χώρας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Ένα από αυτά είναι ο Οβελίσκος του Orengurg (Оренбург), που απέχει περίπου 1400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Βρέχεται από τον ποταμό Ural (Урал), που έχει το ρόλο του συνόρου. Επίσης, μια σημαντική πόλη και σύνορο είναι και η γνωστή Αικατερινούπολη (Екатеринбу́рг) η οποία απέχει 1667 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στα ανατολικά της οροσειράς των Ουράλιων  Όρων.

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27) Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.