Αιγυπτιακό μουσείο του Τορίνο

Το Αιγυπτιακό μουσείο του Τορίνο

Στο σημερινό μας άρθρο, θα μιλήσουμε για το Αιγυπτιακό Μουσείο του Τορίνο ( Museo Egizio di Torino). Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το πρώτο μουσείο αιγυπτιακής τέχνης εκτός Αιγύπτου. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο, στην οδό Via Accademia delle Scienze 6. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο μουσείο που φτάνει τα 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Φυσικά, ένας τόσο μεγάλος χώρος είναι απαραίτητος, εφόσον τα εκθέματά του είναι ιδιαίτερα ογκώδη. Το Αιγυπτιακό Μουσείο του Τορίνο είναι διεθνούς φήμης, λόγω των εκθεμάτων του.  Όπως δηλώνει άλλωστε και το όνομά του, είναι αποκλειστικά και μόνο ένα μουσείο αιγυπτιακών αρχαιοτήτων. Αξίζει δε να αναφέρουμε, ότι το πρώτο του απόκτημα ανέρχεται στο 1628. Το μουσείο διαθέτει έναν αμύθητο και τεράστιο θησαυρό ευρημάτων αιγυπτιακής τέχνης. Πράγματι, αριθμεί 37.000 εκθέματα, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε μούμιες, πάπυρους και ο,τιδήποτε άλλο αφορά την αρχαία Αίγυπτο. Επίσης, εκθέτει σαρκοφάγους 3.000 χρόνων καθώς και πληθώρα αγαλμάτων. Αν μπορούσαν να μας μιλήσουν αυτά τα αγάλματα, τι θα μας έλεγαν άραγε; Τι θα είχαν να μας διηγηθούν; Σίγουρα, μια διαδικτυακή περιήγηση στους χώρους του θα σας αποκαλύψει τον πλούτο και το μεγαλείο του.

Η πόλη του Τορίνο

Στα μαθήματα ιταλικών, ο καθηγητής, εκτός από τη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας, κάνει και διάφορες αναφορές σε σημαντικές πόλεις της χώρας. Αξίζει τον κόπο, λοιπόν, να συμπεριλάβει κανείς στα μελλοντικά του ταξίδια στη γειτονική Ιταλία, μια περιήγηση στην πόλη του Τορίνο. Το Τορίνο (Torino) είναι η πρωτεύουσα του Πιεμόντε (Piemonte) και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, ιδιαίτερα πλούσια σε ιστορία και τέχνη. Η γύρω περιοχή χαρακτηρίζεται κυρίως από καταπράσινους λόφους. Τα ποτάμια που ρέουν ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο  το περιβάλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Πάδου (la pianura padana).

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.