Lefter Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου

Lefter ένας θρύλος του ποδοσφαίρου

Ένας θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου

Ένας θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου ήταν ο  Λευτέρης Αντωνιάδης (Τουρκικά: Lefter Küçükandonyadis). Γεννήθηκε στην Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο από τα Πριγκηπονήσια ,  στις 22 Δεκεμβρίου 1925. Όπως όλα τα αυθεντικά ταλέντα, έδειξε από νωρίς την αγάπη του και την κλίση του για το ποδόσφαιρο.Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε μια συνοικιακή ομάδα της Κωνσταντινούπολης, την Τάξιμ Σπορ (Τουρκικά: Taksim Spor Kulübü). Γρήγορα όμως, το ταλέντο του τον οδήγησε το 1947 σε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Τουρκίας, την Fenerbahçe. Πράγματι,ο  Λευτέρης Αντωνιάδης  αφιερώθηκε στην Fenerbahçe, την αγάπησε και εκεί πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.Η μοναδική παρένθεση στην επαγγελματική του πορεία ήταν τα λίγα χρόνια που πέρασε τη δεκαετία του 1950 εκτός Fenerbahçe. Το 1951 ο  Lefter Küçükandonyadis,όντας ένας  θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου, μεταγράφηκε στην ιταλική Φιορεντίνα και, ακολούθως, στην γαλλική Νις. Αργότερα, επέστρεψε στη Fenerbahçe στην οποία έμεινε πιστός για πολλά χρόνια.

 

Ένας θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου που κατέκτησε 5 πρωταθλήματα.

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης κατέκτησε με τη Fenerbahçe συνολικά 5 πρωταθλήματα, δυο τοπικά πρωταθλήματα Κωνσταντινούπολης και, μετά το 1959 που ιδρύθηκε εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου στην Τουρκία, και 3 εθνικούς τίτλους. Προς το τέλος της καριέρας του, το 1964, αγωνίστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και στην ΑΕΚ. Δεδομένου ότι ήταν Τούρκος υπήκοος, αγωνίστηκε και με την Εθνική Ομάδα της Τουρκίας (Milli Takım). Συγκεκριμένα, είχε συνολικά 46 συμμετοχές, από τις οποίες στις 9 ως αρχηγός. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή με την Εθνική Τουρκίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1954 στην Ελβετία και η επιλογή του, την ίδια χρονιά, στη Μικτή Κόσμου.Οι παλιοί Έλληνες φίλαθλοι θυμούνται τον Λευτέρη Αντωνιάδη με σχετική πικρία. Στο φιλικό παιχνίδι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διεξήχθη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 23 Απριλίου 1948 σκόραρε εις βάρος της Εθνικής Ελλάδος.Το πλήρες όνομα του Λευτέρη Αντωνιάδη στα τουρκικά είναι Lefter Küçükandonyadis. Στο αρχικό του επώνυμο, προστέθηκε το πρόσφυμα „küçük“ (=μικρός), διότι ήταν σχετικά κοντός για τα δεδομένα ενός ποδοσφαιριστή.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27),  Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=wBcMg-bWKcw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.