Pizza 4 stagioni ή capricciosa?

Pizza 4 stagioni ή capricciosa?

Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην pizza 4 stagioni ή capricciosa?

Pizza 4 stagioni ή capricciosa, είναι 2 είδη πίτσας που συγχέονται από τους καταναλωτές, καθώς επίσης και από αυτούς που φτιάχνουν την πίτσα, τους pizzaioli, όπως αποκαλούνται στην ιταλική γλώσσα. Η διαφορά ανάμεσα σε pizza 4 stagioni  και  pizza capricciosa   βρίσκεται στο περιεχόμενο καθώς και στην παρουσίαση.

Pizza capricciosa ή 4 stagioni?

Η pizza capricciosa είναι μια κλασική παραδοσιακή pizza margherita και μία από τις πιο καταναλώσιμες στην Ιταλία. Αν και είναι τόσο γνωστή λίγοι γνωρίζουν και την πρωτότυπη συνταγή. Αυτή η pizza ικανοποιεί κάθε επιθυμία όποιου την παραγγέλνει γι’ αυτό και ονομάζεται capricciosa.H pizza capricciosa  προέρχεται  από την ιταλική λέξη capriccio που σημαίνει παραξενιά. Ως προς τα συστατικά αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει τα ίδια συστατικά με την pizza 4 stagioni μόνο που είναι τοποθετημένα διάσπαρτα σε όλη την επιφάνειά της. Συγκεκριμένα τα υλικά είναι:Prosciutto cotto (προσούτο βραστό), mozzarella, funghi (μανιτάρια), carciofi (αγκινάρες), olive nere (μαύρες ελιές), pomodoro (ντομάτα).

Η pizza 4 stagioni ξεχωρίζει από το γεγονός ότι όλα τα υλικά της έχουν τη δική τους θέση μέσα στην pizza. Ουσιαστικά η pizza χωρίζεται σε 4 τέταρτα και κάθε τέταρτο περιέχει τα αντίστοιχα υλικά. Βέβαια, κάθε τέταρτο αυτής της pizza αντιστοιχεί σε μία εποχή, γι’ αυτό και έχει πάρει την ονομασία 4 stagioni (quattro stagioni) . Quattro είναι ο αριθμός 4 και  la stagione – le stagioni είναι η εποχή – οι εποχές. Οι εποχές στα ιταλικά είναι:l’ inverno (ο χειμώνας), la primavera (η άνοιξη) , l’ estate (το καλοκαίρι), l’autunno ( το φθινόπωρο).

Η pizza σε όλη την ιταλική χερσόνησο καταναλώνεται πάρα πολύ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι διαφορές της είναι πολλές. Eκτός από αυτά τα είδη pizza υπάρχουν και άλλα εξίσου δημοφιλή όπως:la pizza marinara, 4 formaggi καθώς και τόσες άλλες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Στα μαθήματα ιταλικών κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας γίνονται αναφορές στην ιταλική κουζίνα και φυσικά στην pizza. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.