Η κινέζικη γιορτή Qīngmíngjié (清明节)

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ QINGMING ( Qīngmíngjié 清明节)

Η κινέζικη γιορτή Qīngmíngjié (清明) είναι η γιορτή των προγόνων.

Στην Κίνα ο λαός γιορτάζει τις παραδόσεις του με γιορτές και τελετές. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η κινέζικη γιορτή  Qīngmíngjié (清明节).

Πρόκειται για την γιορτή των προγόνων, η οποία γιορτάζεται από τις 3 έως τις 5 Απριλίου του γρηγοριανού ημερολογίου. Συγκεκριμένα, ο εορτασμός  της κινέζικης γιορτής  Qīngmíngjié  (清明节)  ξεκίνησε επί της δυναστείας Zhou ( )δηλαδή πριν από 2.500 χρόνια π.Χ και σηματοδοτεί την αρχή της ζεστής εποχής και της βροχής. Το 732  ο αυτοκράτορας Xuanzong της δυναστείας των Tang  () καθόρισε και τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η κινέζικη γιορτή  Qīngmíngjié (清明) και ο εορτασμός της

Όπως γιορτάζεται στη Δύση η γιορτή των νεκρών έτσι και στην Κίνα υπάρχει η γιορτή Qīngmíngjié (清明节).

Οι Κινέζοι καθαρίζουν τους τάφους τους αφαιρώντας τα χόρτα και προσθέτοντας καινούριο χώμα. Επιπλέον, μπροστά από τον τάφο βάζουν το φαγητό και το ποτό που προτιμούσε ο νεκρός μαζί με ψεύτικα χρήματα. Στη συνέχεια όλα αυτά τα καίνε για να φτάσει η κάπνα στους πεθαμένους.Γιορτάζουν με πλούσιες προσφορές και φαγητά γιατί από παλιά πίστευαν ότι όσο πιο πλούσια είναι η προσφορά τόσο μεγάλη είναι η ευημερία στη χώρα και συγκεκριμένα στη συγκομιδή.

Συνηθίζουν επίσης να πετούν χαρταετούς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μάλιστα το βράδυ στον αετό βάζουν φωτάκια για να φαίνεται σαν αστέρι.Τα σχολεία και οι υπηρεσίες είναι κλειστά εκείνες τις ημέρες και πολλοί Κινέζοι πηγαίνουν στα χωριά τους για να γιορτάσουν.  Η κινητικότητα είναι πολύ μεγάλη και τα πάντα είναι πιο ακριβά.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι δεν ευχόμαστε «Χαρούμενο Τσινγκ – Μινγκ» (清明节 快乐) επειδή είναι μια γιορτή που περικλείει λύπη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.