Μια νέα ανασκαφή στη Κίνα

Μια νέα ανασκαφή στη Κίνα

Μια νέα ανασκαφή  έγινε στη Κίνα

Μια νέα ανασκαφή έγινε στη Κίνα στις μέρες μας. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πολλά ευρήματα άλλα και μια χρυσή μάσκα που οι μελετητές κατατάσσουν την  ύπαρξή της πριν από 3000 χρόνια. Βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο Sanxingdui 三星堆,  στη νότια περιοχή Sichuan 四川 της Κίνας.  Το εύρημα αυτό θα δώσει περισσότερα στοιχεία για την πορεία του αρχαίου πολιτισμού της Κίνας.

Τι έφερε στο φως το εύρημα;

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η μάσκα χρησιμοποιούνταν για τελετές. Οι αρχαιολόγοι όταν την αντίκρισαν εξεπλάγησαν από τις διαστάσεις της. Συγκεκριμένα, ζύγιζε 280 γραμμάρια και το 84% της ύλης της ήταν από χρυσό. Είχε μήκος 23 εκατοστά και ύψος 28 εκατοστά. Εικάζεται ότι η μάσκα αρχικά ζύγιζε 500 γραμμάρια αλλά έχασε το βάρος της εξαιτίας φωτιάς. Στο χώμα της ανασκαφής βρέθηκαν ίχνη στάχτης από ιεροτελεστίες που έκαναν. Από τότε είχαν τη συνήθεια να κάνουν προσφορές για να ευχαριστήσουν τους προγόνους τους. Ακόμα και σήμερα συνηθίζουν να προσφέρουν στους προγόνους τους και να εύχονται τα καλύτερα για τη δική τους ευημερία. Ας θυμηθούμε τη γιορτή Qingminjie 清明节που γιορτάζεται κάθε χρόνο από τις 3 μέχρι και τις 5 Απριλίου. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε επί της δυναστείας Zhou, δηλαδή πριν 2500 χρόνια π.Χ.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.