Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Βραζιλίας

Η Εθνική βιβλιοθήκη της Βραζιλίας

H Εθνική Βιβλιοθήκη της Βραζιλίας και η Ιστορία της

Η Εθνική Βιβλιοθήκη  της Βραζιλίας θεωρείται από την UNESCO ως η πιο σημαντική του κόσμου. Φέρει την επίσημη ονομασία Fundação Biblioteca Nacional. Είναι η πιο μεγάλη βιβλιοθήκη της Νότιας Αμερικής και κατέχει την 7η θέση στον κόσμο.

Η δημιουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βραζιλίας

Σε προηγούμενα άρθρα έχουμε αναφερθεί στο μεγάλο σεισμό της Λισαβόνας που κατέστρεψε την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα, σε αυτό το σεισμό καταστράφηκε η βασιλική βιβλιοθήκη. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας μετέφερε μέρος των έργων στην Βραζιλία, που τότε ήταν  αποικία των Πορτογάλων. Με αυτά τα δεδομένα η ιστορία της εθνικής βιβλιοθήκης αρχίζει την 1η Νοεμβρίου του 1755. Το 1808 έφθασε στην Βραζιλία η βασιλική οικογένεια, αφού στην Πορτογαλία είχε εισβάλλει με τον στρατό του ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Μαζί τους μετέφεραν και μια συλλογή 60.000 αντικειμένων, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν βιβλία, νομίσματα, χάρτες, χειρόγραφα, μετάλλια. Όλος αυτός ο θησαυρός φιλοξενήθηκε στο νοσοκομείο, κοντά στο  παλάτι Rio de Janeiro. Τον Οκτώβριο του 1810 ο πρίγκηπας João VI  de Bragança , μετέπειτα βασιλιάς της Βραζιλίας, θέσπισε μια βιβλιοθήκη με τα χρήματα του βασιλικού θησαυρού. Το 1821 η βασιλική οικογένεια επέστρεψε στην Πορτογαλία και μαζί πήραν και χειρόγραφα του στέμματος. Το 1822 έγινε η ανεξαρτησία της Βραζιλίας και η βιβλιοθήκη αγοράσθηκε από το Βραζιλιάνικο κράτος.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.