Sake 清酒

Sake 清酒

Sake 清酒 ένα κρασί από ρύζι 

Το  Sake 清酒, παλιό όσο και η ιστορία του, είναι το αποτέλεσμα ζύμωσης ρυζιού ειδικής επεξεργασίας.  Πίνεται ως απεριτίφ αλλά και  στο  γεύμα. Η προέλευση του είναι ασαφής. Ο κινέζικος πολιτισμός έχει συμβάλλει στη διάδοσή του.  Το Sake 清酒  πίνεται  σε τελετές γάμου, αυτοκρατορικά παλάτια, εγκαίνια και γενικότερα εκδηλώσεις.

Η παραγωγή του Sake 清酒

Το σάκε είναι διαφανές ποτό με περίπου 15% αλκοόλ και παράγεται κυρίως από ρύζι και νερό. Οι μεγάλοι παραγωγοί χρησιμοποιούν επιστημονικές τεχνικές. Ταυτόχρονα  διατηρούν και ενισχύουν την λεπτή  γεύση του και δεν προσθέτουν τίποτα εκτός από καθαρό νερό, koji, ζύμη και ρύζι. Η παραγωγή του αρχίζει με τη στίλβωση του ρυζιού, το γυαλισμένο ρύζι παράγει καλύτερο σάκε. Μόλις γυαλίσουν το ρύζι, πλένεται, ενυδατώνεται και βράζετε στον ατμό. Το ρύζι φυτεύεται κάθε Ιούνιο και μαζεύεται το φθινόπωρο. Από τις 120,000 ποικιλίες ρυζιού, μόνο οι 46 έχουν προσδιοριστεί πως είναι κατάλληλες για την παραγωγή του. Άλλο βασικό στοιχείο το οποίο κρίνει την ποιότητά του ποτού είναι το νερό.Πίνεται ζεστό ή κρύο. Το σωστό σερβίρισμα απαιτεί μικρά κουπάκια από  πορσελάνη, ή τετράγωνα ποτηράκια από φίνο ξύλο κέδρου.

 Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook.  Ελάτε στην παρέα μας.  Σχολές Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.