Ο συγγραφέας Fredrik Backman

Ο συγγραφέας Fredrik Backman

Ο σύγχρονος Σουηδός  συγγραφέας Fredrik Backman

Ο Fredrik Backman είναι ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας όχι μόνο στη χώρα του στην Σουηδία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Επίσης είναι blogger και ένας αξιόλογος αρθρογράφος. Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1981.Ο τόπος γεννήσεως του είναι η περιοχή Brännkyrka, που βρίσκεται στη νότια Στοκχόλμη. Η περιοχή Brännkyrka στις μέρες μας, ονομάζεται Söderort. Εξ’ αρχής , οι Σουηδοί αγάπησαν το στυλ της γραφής του, γι’ αυτό και τα βιβλία του είναι στην κορυφή της κατάταξης  του αναγνωστικού  κοινού. Έχουν δε, μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες.

Το έργο του Fredrik Backman

Έγινε γνωστός στην χώρα του από το πρώτο του κιόλας έργο, που φέρνει τον τίτλο: En man som heter Ove, στα σουηδικά  δηλαδή, ο άνθρωπος που έβαζε τάξη στον κόσμο. Το συγκεκριμένο διήγημα έγινε και κινηματογραφική ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά  στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου του 2015. Όλα του τα μυθιστορήματα είναι γραμμένα σε ένα στυλ γραφής αρκετά  πνευματώδες. Η  δε πλοκή τους  περιστρέφεται γύρω από την ιστορία απλών ανθρώπων της καθημερινής ζωής Εμπνέουν συγκίνηση, ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας στους αναγνώστες. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 700.000 αντίτυπα. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων: En man som heter Ove, ο άνθρωπος ονομαζόταν Ove (2012), Britt-Marie var här, Η Britt-Marie var här ήταν εδώ. (2014), Min mormor hälsar och säger förlåt (2013 και τόσα άλλα). Το καινούργιο του βιβλίο φέρει τον τίτλο Beartown, πρόκειται και αυτό να διασκευασθεί και να γίνει τηλεοπτικό έργο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook. Ελάτε στην παρέα μας. Σχολές Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.