Η πλατεία el Zócalo

Η πλατεία el Zócalo

Η κεντρική πλατεία el Zócalo και τα χαρακτηριστικά της

Η πλατεία η ονομαζόμενη el Zócalo είναι  η κεντρική πλατεία της πόλης του Μεξικού. Βρίσκεται πάνω από τα υπολείμματα του πολιτικού και ιστορικού κέντρου Tenochtitlan και της παλιάς πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας Azteco. Αυτή η ίδια πλατεία  el Zócalo είναι μια από τις πιο μεγάλες  πλατείες της Νότιας Αμερικής με εμβαδό 57.600 τμ. Η πλατεία περιβάλλεται από την Cattedrale προς Βορρά, το Palacio Nacional  ανατολικά και το δημαρχείο στην νότια πλευρά. Στην δυτική πλευρά της πλαισιώνεται από εμπορικά μαγαζάκια, ξενοδοχεία καθώς και διοικητικά κτίρια. Στη βορειοανατολική γωνία υψώνεται ο ναός Templo Mayor. Στην πλατεία υπάρχει και ο σταθμός του μετρό, η μπλε γραμμή 2.

 Η πλατεία στο πέρασμα του χρόνου

Άλλαξε  πολλές ονομασίες. Το 1843 στο κέντρο της πλατείας έχτισαν μια βάση el Zócalo  για να υψώσουν το μνημείο της ανεξαρτησίας του Μεξικού. Όμως αυτό το μνημείο δεν κτίστηκε ποτέ. Έτσι έμεινε μόνο η βάση για χρόνια. Σε αυτή τη βάση υψώνονται το Templo Μayor ,το κτίριο Motecuhzoma Xocoyotzin, από το όνομα ενός Αζτέκου αυτοκράτορα. Μετά την Ισπανική επανάσταση αυτά τα κτίρια καταστράφηκαν και στην θέση τους υψώνονται η Cattedrale και το Palacio Nacional. Από την δεκαετία του ’50 η πλατεία πήρε την τελική της σημερινή μορφή και στο κέντρο  της υψώνεται η μεγάλη σημαία του Μεξικού. Το βράδυ η πλατεία είναι ένα ωραίο μέρος, για να κάνει κανείς μια βόλτα  και  να γευτεί με ένα ευρώ, ένα νόστιμο Burrito.

 Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook. Ελάτε στην παρέα μας. Σχολές  Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.