Αλλαγές στο κατατακτήριο τεστ για την εισαγωγή σε ιταλικό πανεπιστήμιο

Σχολές Καπάτου Αλλαγές στο κατατακτήριο τεστ για την εισαγωγή σε ιταλικό πανεπιστήμιο2

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού παιδείας της Ιταλίας ¨Maria Christina Messa, ministro dell΄ Università e della Ricerca¨ εδώ και τρεις μήνες μία επιτροπή πανεπιστημιακών καθηγητών επεξεργάζεται την αλλαγή που θα επέλθει για την εισαγωγή φοιτητών στην ιατρική σχολή.

 Το τεστ του Σεπτέμβρη 2022 θα είναι περίπου ίδιο με το τεστ των περασμένων χρόνων.

 Θα γίνει με φυσική παρουσία, γραπτώς και με κάποιες διαφοροποιήσεις.

 Συγκεκριμένα θα είναι λιγότερες οι ερωτήσεις της γενικής κουλτούρας ¨cultura generale¨.

 Θα παραμείνουν όπως είναι οι ερωτήσεις λογικής ¨logica¨ και όλες οι υπόλοιπες ερωτήσεις που αφορούν την ειδική ορολογία της ιατρικής.

 Από τον μήνα Μάιο τα πανεπιστήμια θα τροφοδοτήσουν με διαδικτυακό υλικό για να εξασκηθούν οι υποψήφιοι. Υλικό στο οποίο θα έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές για να μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα.

 Τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις, πάντα online, υπό την φροντίδα του Πανεπιστημίου.

 Όποιος υποψήφιος επιθυμεί να διαπιστώσει το επίπεδο προετοιμασίας του μπορεί να συμμετάσχει σε τεστ διαδικτυακά και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν μόνο στον ίδιο τον υποψήφιο φοιτητή. Όπως αναφέρει η Υπουργός υπάρχει ήδη διαθέσιμο υλικό.

 Για τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2023 θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές με στόχο την εισαγωγή περισσότερων υποψηφίων.

 Πηγή: Corriere della Sera Domenica 13 Febbraio 2022

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.