ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 Η γιορτή της μητέρας, η οποία ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, φέτος γιορτάζεται την Κυριακή 8 Μαΐου.

 Οι Σχολές Καπάτου προσφέρουν στις μητέρες και στα παιδιά τους 10% έκπτωση στα θερινά τμήματα 2022.

 Αυτή η γιορτή είναι αφιερωμένη στην μητέρα και τη μητρότητα.

Η Θεότητα Κυβέλη, γνωστή ως Ρέα, μητέρα του Δία, λατρευόταν ως θεά της γονιμότητας γιατί σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι η πρώτη γυναίκα που γέννησε με τοκετό και μεγάλωσε με το μητρικό γάλα τα παιδιά της.

 Στη σύγχρονη εποχή, η γιορτή αυτή ξεκίνησε από την Αμερικανίδα Ανν Τζάρβις (Ann Maria Reeves Jarvis), η οποία ήθελε να τιμήσει τη μητέρα της.

 Συγκεκριμένα άρχισε μία εκστρατεία για να καθιερωθεί ως επίσημη γιορτή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι  ¨η μητέρα είναι το πρόσωπο που έχει κάνει τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλον στον κόσμο¨.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  το 1914 στις Ηνωμένες Πολιτείες υπεγράφη προεδρικό διάταγμα για τη μέρα της μητέρας και κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου καθιερώθηκε ως εθνική εορτή.

 Μία αγκαλιά και ένα φιλί είναι τα καλύτερα δώρα για τη μητέρα μας.

 Σε όλες τις γλώσσες του κόσμου υπάρχει μία λέξη γλυκιά, μια λέξη που στο άκουσμα της ο καθένας αισθάνεται τρυφερότητα, σιγουριά, αγάπη, καλοσύνη.

 

mamma  – ιταλικά

mamá  – ισπανικά

   mãe  – πορτογαλικά

mor  –   σουηδικά

мать   –   ρωσικά

anne  –   τουρκικά

妈妈 māma –  κινεζικά

mutter  –   γερμανικά

mother –    αγγλικά

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.