SHAOLIN少林寺 THE LEGEND!!!

Ζήστε από κοντά τον μύθο:

SHAOLIN少林寺 THE LEGEND!!!

Οι Σχολές Καπάτου σας προτείνουν να παρακολουθήσετε τους αυθεντικούς  Σαολίν μοναχούς από την Κίνα που έρχονται στην Αθήνα, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.

Μια εντυπωσιακή παράσταση, υπερπαραγωγή, που υμνεί την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής!

Τα κατορθώματά τους που κόβουν την ανάσα έχουν μαγέψει όλο τον κόσμο και αποτελούν έναν από τους λόγους που κάποιος θα ξεκινούσε μια επιβλητική γλώσσα όπως τα κινέζικα!

Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά! 

Η ιστορία μιλάει για τους μοναχούς που δίνουν ζωή όπως η γη, υποχωρούν όπως το νερό, μαστιγώνουν όπως ο αέρας και καίνε όπως η φωτιά. 

Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολεμιστές του Σαολίν ήταν Βουδιστές Μοναχοί γεγονός που δεν τους επέτρεπε το φόνο. Όμως το σύστημά τους επέτρεπε να θέσουν εκτός μάχης πολυάριθμους εχθρούς. Η Τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική.

 Οι μοναχοί Σαολίν είδαν ότι οι τρόποι πολέμου των ζώων αντικατοπτρίζουν τη μάχη των δυνάμεων της φύσης.

Τα ζώα ήταν πέντε: ο δράκοντας, το φίδι , η τίγρη , η λεοπάρδαλη και ο πελαργός.

Η τεχνική του δράκοντα αναπτύσσει την αντίληψη.

Το δεύτερο ήταν το φίδι. Αναπτύσσει κινήσεις ελικοειδείς, συνεχείς σαν αυτές του φιδιού που τυλίγεται.

Το τρίτο ζώο ήταν η τίγρη. Με αυτήν την τεχνική αναπτύσσονται τα οστά .

Το τέταρτο ζώο ήταν η λεοπάρδαλη. Αυτή η τεχνική μοιάζει με το γιαπωνέζικο καράτε.

Το πέμπτο ζώο ήταν ο πελαργός. Με αυτή την τεχνική αναπτύσσονται οι ιδέες και τελειοποιείται η ισορροπία του σώματος.

Οι λάτρεις αυτών των εντυπωσιακών παραστάσεων θα βιώσουν το Σάββατο 7 Μάϊου μία μοναδική εμπειρία.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.