Javier Marías

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022, η ισπανική λογοτεχνία έχασε έναν από τους πιο λαμπρούς εκπροσώπους της, τον Javier Marías.

Συγγραφέας μυθιστορημάτων όπως τα Corazón tan blanco, Todas las almas, Tu rostro mañana ή Los enamoramientos, θεωρείται ένας από τους συγγραφείς, ο οποίος στα τέλη του περασμένου αιώνα ενσωμάτωσε το ισπανικό μυθιστόρημα στην παγκόσμια λογοτεχνία.  Tα βιβλία του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και αγαπήθηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από μυθιστοριογράφος, ήταν ακαδημαϊκός, ενώ για πάνω από δύο δεκαετίες διατηρούσε τη δική του στήλη στην έγκριτη εφημερίδα El país.

Στα άρθρα του δεν δίσταζε να εκφράζει απροκάλυπτα την άποψή του για τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά επίσης μιλούσε για τη δική του ματιά στην τέχνη, ενώ τον τελευταίο καιρό δημοσίευε μικρά διηγήματα. Επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείς να διαβάσεις άρθρα του Javier Marías στην El país.

Η μαγεία της λογοτεχνίας στη γλώσσα της είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος προκειμένου να μάθει κανείς την αντίστοιχη γλώσσα.

Στις Σχολές KΑΠΑΤΟΥ  αγαπάμε πολύ τη λογοτεχνία. Στα βιβλία που διδάσκουμε θα βρεις αποσπάσματα από σημαντικά έργα της ισπανόφωνης λογοτεχνίας, ενταγμένα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι καθηγητές μας θα σου συστήσουν έναν νέο λογοτεχνικό κόσμο και θα σου διδάξουν την ισπανική γλώσσα ώστε να τον γνωρίσεις.

Τηλεφώνησε σήμερα κιόλας στο 210 3803355 και ανακάλυψε τα προγράμματα εκμάθησης ισπανικής γλώσσας για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά!

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.