57ο Ναυτικό Σαλόνι Γένοβας  21-26Σεπτεμβρίου 2017

Γένοβα, Πίζα, Βενετία, Αμάλφι. Οι τέσσερις ναυτικές πόλεις της Ιταλίας, ονομαστές από την αρχαιότητα.

Στην πόλη της Γένοβας, στην παραθαλάσσια συνοικία του Foce, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 1963, το πιο μεγάλο ναυτικό σαλόνι της Μεσογείου. Η συνοικία του Foce πλημμυρίζει από κατασκευαστές, πλοιοκτήτες, τουρίστες, φοιτητές των τοπικών πανεπιστημίων, και γενικά από όλους όσοι ενδιαφέρονται να θαυμάσουν τα περισσότερα από 1000 σκάφη διαφόρων τύπων (ιστιοπλοϊκά, φουσκωτά, powerboat, motoryacht κ.α.) τα οποία εκτίθενται. Ο καθένας μπορεί να ανοιχτεί στη θάλασσα και να ζήσει το πάθος του για τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.

Ο αέρας της πόλης γεμίζει με ξεχωριστές συνομιλίες που αφορούν τη θάλασσα, τα σκάφη και την ποιότητά τους και τα διάφορα μοντέλα που λανσάρονται. Κατά τη διάρκεια του Ναυτικού Σαλονιού πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν επισκέπτες από όλη την Ευρώπη. Η πολυγλωσσία στο μεγαλείο της! Ιταλικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά, νορβηγικά, φινλανδικά… Δεν υπάρχει γλώσσα που να μην μιλιέται! Κι όλες οι γλώσσες ενώνονται με την ξεχωριστή γλώσσα της θάλασσας. Γιατί κι η θάλασσα έχει τη δική της γλώσσα.

Αν η αγάπη σου για τη θάλασσα και τη ναυτιλία συνδυάζεται με την ανάγκη να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου στα ιταλικά σε αυτόν τον τομέα, οι Σχολές Καπάτου είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να κατακτήσεις αυτήν την ξεχωριστή ορολογία.

Οι Σχολές μας έχουν ζήσει από κοντά το Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας και σίγουρα αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κανείς. Πάρε μια μικρή γεύση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: Salone Nautico Genova