7 θαύματα της Ρωσίας και η τοποθεσία τους

Την 1η Οκτωβρίου 2007 προκηρύχτηκε διαδικτυακός διαγωνισμός για να αναδειχθούν τα 7 θαύματα της Ρωσίας. Αρχικά, στη λίστα αναγράφονταν 600 μνημεία, όμως, στον τελικό γύρο προκρίθηκαν μόνο τα 14.  Έτσι, στις 12 Ιουνίου 2008, κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Ρωσίας, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ανακοινώθηκαν σε επίσημη τελετή, τα 7 θαύματα της Ρωσίας. Πράγματι, είναι τα πιο όμορφα, αλλά και τα πιο σπάνια αξιοθέατα της χώρας.

Συγκεκριμένα, τα 7 θαύματα της Ρωσίας είναι τα εξής :

  • Η λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία. Αποκαλείται και το «Μπλε μάτι της Σιβηρίας». Μάλιστα, από το 1996 συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και τη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Επίσης, διαθέτει πολύ πλούσιο οικοσύστημα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, η φώκια της Βαϊκάλης, είναι το μοναδικό είδος φώκιας στον κόσμο που ζει σε γλυκό νερό.
  • Ο Ναός του Αγίου Βασιλείου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Κτίστηκε μετά από εντολή του Τσάρου Ιβάν του Τρομερού κι έγινε το σύμβολο της ρωσικής πρωτεύουσας. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι τρούλοι σε σχήμα κρεμμυδιού.
  • Το ανάκτορο Πέτερχοφ (Петерго́ф) στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για το θερινό ανάκτορο του Τσάρου Πέτρου Α’ του Μεγάλου. Μάλιστα, κτίστηκε με πρότυπο το ανάκτορο των Βερσαλλιών.

Στη συνέχεια…

  • Ο τύμβος Μαμάγιεφ (Мамаев курган) και το άγαλμα της Μητέρας-Πατρίδας (Родина-мать зовёт!) στο Βολγκογκράντ, με ύψος 85 μέτρων. Πρόκειται για ένα μνημείο στο σημείο όπου έλαβε χώρα μια από τις πιο αιματηρές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η μάχη του Στάλινγκραντ.
  • Το βουνό Ελμπρούς (Эльбрус). Αποτελεί μέρος της οροσειράς του Καυκάσου. Βασικά, δεν είναι βουνό, αλλά ηφαίστειο, με τελευταία δραστηριότητα περίπου το 50 π.Χ. Συγκεκριμένα, έχει δύο κορυφές στο μεγαλύτερο υψόμετρο της Ευρώπης, γι αυτό και αποκαλείται «Δικέφαλος Γίγαντας».
  • Η κοιλάδα των Θερμοπιδάκων (Долина гейзеров), που διαθέτει περίπου 90 θερμοπίδακες και πληθώρα θερμών πηγών. Πράγματι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η θερμοκρασία φτάνει στους 250 βαθμούς Κελσίου, σε βάθος μόλις 500 μέτρων.
  • Τέλος, ένα ακόμη από τα 7 θαύματα της Ρωσίας είναι και οι Διαβρωσιγενείς Στύλοι (Мань-Пупу-нёр), ένα φυσικό μνημείο στη δημοκρατία των Κόμι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=IZ4HWv_HtUE