Το πρώτο ελικοδρόμιο Baobab Vertiport

Το πρώτο ελικοδρόμιο, το οποίο θα ονομάζεται Baobab Vertiport, μόλις δημιουργηθεί θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αγορά της αέρινης κυκλοφορίας ανά τον κόσμο. Το ελικοδρόμιο θα διαθέτει τα πρώτα  ιπτάμενα ταξί  που  θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Η κινεζική εταιρεία Drone Ehang Holdings Limited  ανέλαβε να  το  κατασκευάσει σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρία Giancarlo Zema Design Group, με έδρα στη Ρώμη. Το σχέδιο των drone – taxi βασίζεται στους οικολογικούς πύργους Baobab, ύψους 30 μέτρων.  Στην ταράτσα τους θα προσγειώνονται τα drone – taxi  που θα μεταφέρουν  1 ή 2 άτομα, θα πετούν  με αυτόνομη οδήγηση.

Το Baobab Vertiport και η κατασκευή του

Οι πύργοι θα κατασκευασθούν από ξύλο laminate και σίδερο.  Θα στήνονται στο χώρο. Πρόκειται για μια καθαρά οικολογική κατασκευή.  Οι πύργοι θα τροφοδοτούνται με φωτοβολταϊκά αντιολισθητικά, ενσωματωμένα  στην ταράτσα του πύργου. Οι εμπνευστές   του σχεδίου θα το επεκτείνουν όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε άλλες  χώρες. Τα drone – taxi προβλέπεται να μεταφέρουν τουρίστες από τα ξενοδοχεία, που θα επιθυμούν να γευματίσουν στην ταράτσα του πύργου.  Από εκεί ψηλά θα μπορούν να θαυμάσουν τη θέα, χρησιμοποιώντας  το ασανσέρ που θα διασχίζει τον υψηλής τεχνολογίας κορμό του πύργου. Στο εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί μπαρ – εστιατόριο 200 τμ, καθώς και χώρος υποδοχής για τα αεροταξί.  Μετά το φαγητό, τα ταξί θα μεταφέρουν τους τουρίστες πίσω στο ξενοδοχείο. Προφανώς το κόστος θα είναι πολύ υψηλό για μια τέτοιου είδους εμπειρία.  Φυσικά και θα είναι μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook. Ελάτε στην παρέα μας. Σχολές Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.