Η δημιουργία του Burj Al Babas Villa για τη προσέλκυση επενδυτών 

Το Burj Al Babas Villa, όπως είναι η πλήρης του τίτλος, καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 300.000 τμ. Αυτές οι κατοικίες χτίστηκαν με στόχο να αγοραστούν από διάφορους ξένους επενδυτές, κυρίως Άραβες. Το αρχικό σχέδιο του συγκροτήματος απέβλεπε στην δημιουργία ενός φαντασμαγορικού χωριού με πολλές πολυτελείς κατοικίες. Ουσιαστικά ήταν εμπνευσμένο από τα κάστρα της περιοχής του ποταμού Λίγηρα (Loire) της Γαλλίας.

Η βασική ιδέα αυτής της επένδυσης ήταν το να προσφέρει ένα κομμάτι από «Ευρώπη» μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή της Τουρκίας. Όμως η επένδυση για τη Burj Al Babas Villa, δεν ολοκληρώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης που επήλθε. Κάθε κάστρο του οικοδομικού συμπλέγματος έχει επιφάνεια 225 τμ. και βασικά υψώνεται σε 3 ορόφους οι οποίοι καταλήγουν σε έναν κυκλικό πυργίσκο. Τα πιο περιζήτητα κάστρα από όλα αυτά έχουν θέα σε μια τεχνητή λίμνη. Η αρχιτεκτονική των κάστρων βασίζεται στον νεογοτθικό γαλλικό ρυθμό και συγκεκριμένα είναι εμπνευσμένα από το ξακουστό κάστρο του Chenonceau.

Οι 723 κατοικίες ξεχωρίζουν για την πολυτέλειά τους. Κάθε κάστρο διακοσμείται από ξύλινα ή μαρμάρινα πατώματα. Κάθε όροφος έχει τοίχους και οροφές διακοσμημένους με διάφορα ψηφιδωτά. Επιπλέον η Burj Al Babas Villa, φέρει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, διάφορα σιντριβάνια, καθώς και πολυτελή ασανσέρ και εξαερισμούς. Για όλη αυτή την επένδυση κόπηκαν πολλά δέντρα από την τριγύρω δασική έκταση.

Γιατί όμως η Burj Al Baba Villa έχει όψη μιας πόλης σε εγκατάλειψη;

Η οικονομική κρίση εξηγεί τη μία όψη αυτής της, για την ώρα τουλάχιστον, αποτυχημένης κολοσσιαίας επένδυσης. Η άλλη όψη της αποτυχίας είναι καθαρά η αισθητική του τοπίου. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την αρχιτεκτονική της μεσαιωνικής Γαλλίας, προφανώς θα ταξιδέψει και θα περιηγηθεί επί τόπου στα ανέγγιχτα από τους πολέμους και τη φθορά του χρόνου κάστρα της περιοχής Λίγηρα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=jRjUyCBDG30