Μία ξεχωριστή περιοχή, η Burj Al Babas

Η Burj Al Babas είναι μια κωμόπολη η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό της Τουρκίας και συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας του Bolu. Το όνομα ‘Bolu’ προέρχεται από το τελευταίο συνθετικό της  ρωμαϊκής / βυζαντινής ονομασίας της πόλης «Κλαυδιόπολις». Το Bolu το συναντά κανείς στον μέσον περίπου του αυτοκινητόδρομου της Άγκυρας με την Κωνσταντινούπολη. Βασικά, απέχει περίπου 2,5-3 ώρες και από τις δυο μεγαλουπόλεις της Τουρκίας. Η ειδυλλιακή περιοχή Yedi Göller («Εφτά Λίμνες), που υπάγεται στην επαρχία του Bolu, είναι προσφιλής εκδρομικός και κατασκηνωτικός χώρος. Πρόκειται για μια ξεχωριστή περιοχή, ξακουστή για τα καταπράσινα δάση της τα οποία τονίζουν το φυσικό περιβάλλον της Τουρκίας.

Burj Al Babas, μία επένδυση για τη προσέλκυση κεφαλαίων

Μέσα σε αυτό το τοπίο, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κοιλάδα, στους πρόποδες των λόφων Mudurnu, ξεπροβάλλουν οι 723 πολυτελείς κατοικίες της Burj Al Babas. Το όνομα που επιλέγει γι’ αυτό το τεχνητό χωριό προδίδει την πληθυσμιακή ομάδα στην οποία στοχεύει η συγκεκριμένη επένδυση. Αν και η αραβικής προέλευσης λέξη ‘burç’ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην τουρκική γλώσσα ως συνώνυμο της λέξης «κάστρο», θεωρείται σήμερα λίγο πεπαλαιωμένη. Απ’ αυτόν το όρο άλλωστε προέρχεται το συχνότατο ανά την Ελλάδα τοπωνύμιο «Μπούρτζι» (Ναύπλιο, Ηράκλειο κ.λπ.). Βασικά, είναι κατάλοιπο της οθωμανικής περιόδου. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής αυτού του τεχνητού χωριού, δηλ. Burj, βρίσκεται σε ασυμφωνία με το σύγχρονο τουρκικό αλφάβητο. Συμβαδίζει όμως, την μεταγραφή του αραβικού αλφαβήτου με λατινικούς χαρακτήρες. Από την άλλη δηλώνει με σαφήνεια ότι το συγκεκριμένο έργο στόχευε πρωτίστως στην προσέλκυση αραβικών κεφαλαίων.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=CVavLymhiVI