Ο Carl Von Linné ο ιδιοφυής βοτανολόγος γεννήθηκε το 1707, στο μικρό χωριό Räshult της περιοχής Småland στη Σουηδία και πέθανε το 1778, αφού πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε μεγάλη κατάθλιψη. Η πόλη Småland είναι γνωστή σαν το βασίλειο του κρυστάλλου.

Ο πατέρας του είχε μεγάλο πάθος για τη βοτανολογία. Είχε ένα λαχανόκηπο στο σπίτι του, τον οποίο φρόντιζε πολύ. Έτσι λοιπόν, ο Carl Von Linné ο ιδιοφυής βοτανολόγος μυήθηκε στη μελέτη της βοτανολογίας.

Ακολούθησε σπουδές ιατρικής στα Πανεπιστήμια της πόλης Lund και κατόπιν της Uppsala. Αφιέρωσε αρκετό χρόνο από τη ζωή του στο να συλλέγει και να μελετά τα φυτά, ενώ από το έτος 1730 άρχισε να τα ταξινομεί (binärnomenklatur). Έκανε επίσης σπουδές στην Ολλανδία.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Βασιλικής Ακαδημίας των Επιστημών (1739). Το 1741 έγινε καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σουηδικής πόλης Uppsala και μετέπειτα καθηγητής βοτανολογίας, αναλαμβάνοντας τη θέση του υπεύθυνου του Βοτανικού Κήπου της Uppsala. Ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους της Ευρώπης, που απαριθμούσε περίπου 1800 διαφορετικά είδη φυτών. Πολλά από αυτά καλλιεργούνταν για πρώτη φορά στη Σουηδία. Δυστυχώς, το 1702 ο κήπος καταστράφηκε από μια μεγάλη πυρκαγιά.

Το 1807, δηλαδή 100 χρόνια μετά το θάνατο του Carl Von Linné, όλα τα φυτά μεταφέρθηκαν σε έναν καινούργιο κήπο.

Τα σουηδικά χαρτονομίσματα, και συγκεκριμένα οι 100 κορώνες, έχουν εικόνες από φυτά και το πορτρέτο του. Είναι ένας φόρος τιμής σε μια μεγάλη προσωπικότητα που δημιούργησε τον κόσμο της βοτανολογίας και ταξινόμησε τον κόσμο των ζώων και των φυτών.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκεται η σουηδική γλώσσα με πολύ συνομιλία για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πτυχίο σουηδικών ή να μεταναστεύσουν στη Σουηδία για επαγγελματικούς λόγους. Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=moB4eKGxBSE