Ο μεγάλος δρόμος των Ιταλικών βουνών, Dolomiti Alpine οι Δολομιτικές Άλπεις, είναι μια μαγευτική διαδρομή 110 χιλιομέτρων. Εγκαινιάστηκε το 1909 μετά από οκτώ χρόνια σκληρής εργασίας, σε μια τελετή που διοργανώθηκε στην περιοχή Passo Pardoi.

Η διαδρομή αυτή συνδέει τις πόλεις Bolzano και Cortina d’Ampezzo, διάσημη για τις υπέροχες κορυφογραμμές της.

Ο δρόμος (la statale 48) δημιουργήθηκε αρχικά για να εξυπηρετεί μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μετά το τέλος του όμως, έγινε ένας από τους διασημότερους και πιο τουριστικούς δρόμους, γι’ αυτό και κατά μήκος του, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία.

Η περιοχή μετατράπηκε σε ονομαστό θέρετρο που επισκέπτονται τουρίστες από όλον τον κόσμο, αλλά κυρίως από Γερμανούς και Αυστριακούς, λόγω της γειτονίας των συνόρων.

Η ιταλική περιοχή των Δολομιτικών Άλπεων προσφέρει στον επισκέπτη ένα τοπίο πλούσιο σε φυσικό κάλλος : βουνά, λίμνες, κοιλάδες. Το τοπίο δίνει την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας. Έτσι δικαίως έχει ονομαστεί Patrimonio Naturale dell’ umanità (φυσική περιουσία της ανθρωπότητας).

Το χειμώνα είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες γιατί το τοπίο προσφέρεται για χειμερινά σπορ. Υπάρχει πλήρης εξοπλισμός για τους λάτρεις του σκι, όπως π.χ. μια πίστα 1200 χιλιομέτρων.

Όποιος δεν ασχολείται με το σκι μπορεί κάλλιστα να κάνει τουρισμό, να επισκεφτεί τις εκκλησίες, τα μουσεία και τα μνημεία της περιοχής αυτής που αποτελεί ένα ανεκτίμητο κέντρο τέχνης και κουλτούρας για την Ιταλία.

Κατά τη διαδρομή των 110 χιλιομέτρων, αξίζει κανείς να επισκεφτεί τις παρακάτω περιοχές. Alto Adige, για να περπατήσει στην πόλη Bolzano, την περιοχή Trentino και την ήσυχη ομώνυμη πόλη. Τέλος, την περιοχή Veneto για να θαυμάσει την πόλη Belluno.

Όλες αυτές οι περιοχές μοιράζονται ένα επιβλητικό τοπίο. Η πιο μαγευτική κορυφή των Άλπεων είναι η Marmolada, με ύψος 3342 μέτρα που κατακτήθηκε από τον άνθρωπο για πρώτη φορά το 1863.

Στις πλαγιές της υπάρχουν αμπέλια και διάφορα δέντρα, όπως καστανιές, ενώ οι συμπαγείς βράχοι των βουνών δίνουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην περιοχή Carezza, η Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Elisabetta d’Austria, η επονομαζόμενη Sissy, ξεκουράστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα εκεί. Πιο συγκεκριμένα, στο διάσημο πια σήμερα ξενοδοχείο “Grand Hotel Carezza”, τον Αύγουστο του 1897, κατά την περίοδο που ήταν άρρωστη.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών, καλώντας στο 210 38 03 355.