Η διάσημη βιβλιοθήκη Fundação Biblioteca Nacional

Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναφερθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Βραζιλίας, Fundação Biblioteca Nacional όπως ονομάζεται στα πορτογαλικά. Είναι η πιο μεγάλη βιβλιοθήκη της Νότιας Αμερικής και κατέχει την 7η θέση στον κόσμο. Είναι  σημαντικό  να αναφέρουμε ότι ο πλούτος της βιβλιοθήκης είναι πολύ αξιόλογος.

Ο πλούτος της βιβλιοθήκης Fundacao Biblioteca Nacional

Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη δέχθηκε πολλές δωρεές από ευεγέρτες. Φιλοξένησε πολλά  βιβλία τα οποία πλούτισαν ακόμα πιο πολύ την ιστορία της. Ο  χώρος της βιβλιοθήκης ήταν πολύ  λίγος για μια τόση μεγάλη κληρονομιά. Έτσι το 1905 άρχισε η κατασκευή της βιβλιοθήκης σε 5 ορόφους στην  Avenida  Central, τη κεντρική λεωφόρο στην Avenida Rio Branco . Την ίδια εποχή ο διευθυντής της  άρχισε να γυρίζει τις βιβλιοθήκες ανά  τον κόσμο για να μπορέσει να ενημερωθεί σχετικά με τις τότε  υπάρχουσες  νέες τεχνολογίες. Σε αυτά τα ταξίδια δεν έκανε άλλο από το  να αγοράζει ποικίλο  υλικό που δεν υπήρχε στην Βραζιλία με στόχο να πλουτίσει την βιβλιοθήκη και να την κάνει ακόμα πιο σημαντική. Η βιβλιοθήκη από τότε  φιλοξενεί μια σημαντική συλλογή φωτογραφιών, περίπου 21.742. Όλες αυτές οι φωτογραφίες  ανήκουν στην Teresa Cristina Maria  από την Νάπολη της Ιταλίας, την σύζυγο του αυτοκράτορα  Pedro II. Σήμερα η βιβλιοθήκη λειτουργεί  Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9:00 μέχρι τις 17:00. Η δε είσοδος είναι ελεύθερη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.  Σχολές Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.