Η εντυπωσιακή γέφυρα Ruyi

H  γέφυρα Ruyi  如意  είναι εντυπωσιακή στα μάτια κάθε επισκέπτη. Πήρε την ονομασία της από την λέξη Ruyi, στα κινέζικα 如意 , που σημαίνει όπως είναι επιθυμητό. Η γέφυρα Ruyi 如意 στο εθνικό πάρκο Shenxianju βρίσκεται στην διοικητική επαρχία Taishou, στην ανατολική Κίνα. Πάνω σε αυτό το πάρκο και αυτά τα βουνά γυρίστηκε η γνωστή ταινία Αvatar. Η κατασκευή είναι μια πρόκληση στην τέχνη και ένα τρομακτικό θέαμα κυρίως για όσους υποφέρουν από ζαλάδες και πανικούς. Είναι ένα θέαμα για τολμηρούς και φυσικά για όσους δεν φοβούνται τα μεγάλα ύψη.

Η γέφυρα Ruyi  如意 στον ανοιχτό ουρανό έχει το σχήμα ενός Ruyi, το διακοσμητικό σκήπτρο του κινέζικου βουδισμού. Στην κινέζικη παράδοση συμβολίζει την δύναμη, την εξουσία και την καλή τύχη της Κίνας.

Η αρχιτεκτονική της γέφυρας

Ο σχεδιασμός της γέφυρας είναι μοναδικός και πρωτοποριακός σε όλο τον κόσμο. Έχει μήκος 100 μέτρα απέχει από το έδαφος 140 μέτρα. Πρόκειται για 4 γέφυρες εκ των οποίων οι 2 είναι  παράλληλες σε μορφή κύματος που τείνουν προς τα κάτω και  που ενώνονται στο κέντρο της γέφυρας από μία άλλη. Επάνω από αυτές τις δύο παράλληλες γέφυρες υψώνεται η 4η  γέφυρα που δίνει την αίσθηση ότι θέλει να αγγίξει τον ουρανό. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να την θαυμάσει και φυσικά να την επισκεφτεί από διαφορετικά σημεία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.