Η σημασία της la casa de livraria

La casa de livraria, η βιβλιοθήκη της Πορτογαλίας, είναι ένας μεγάλος θησαυρός για τη χώρα. Πράγματι, φανερώνει το μεγαλείο της κουλτούρας του τόπου και αναδεικνύει το μέγεθος του πολιτισμού του.

Eίναι χτισμένη σε στυλ ροκοκό και βρίσκεται στο βάθος του 2ου ορόφου του παλατιού της Marfa. Έχει μήκος 88 μέτρα και φάρδος, περίπου 10 μέτρα. Μάλιστα, όταν ο επισκέπτης υψώνει το βλέμμα του, στην τρίτη οροφή της βιβλιοθήκης, το θέαμα που αντικρίζει είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Βασικά, ήταν οι μοναχοί του μοναστηριού Arrábide, οι οποίοι την οργάνωσαν συστηματικά και συγκέντρωσαν τους τόμους των βιβλίων. Εκτός όλων των άλλων, υπάρχουν 36.000 τόμοι βιβλίων, που χρονολογούνται πριν από το 1500. Επιπλέον, απαριθμεί τόμους από το 18ο και το 19ο αιώνα, οι οποίοι έχουν διασωθεί έως τις μέρες μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι σημαντική η επεξεργασία του καταλόγου των βιβλίων.  Συγκεκριμένα, ο κατάλογος περιλαμβάνει όλα τα έργα που υπήρχαν μέχρι το 1819. Επίσης, τα βιβλία που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους, είναι αυτά  που μιλούν για Θεολογία, Δίκαιο, Ιστορία, Γεωγραφία, Ταξίδια, Μαθηματικά, Τέχνη Μουσική, Ιατρική και τόσα άλλα.

Ο βασιλιάς Re Joāo V συνεργάστηκε με τους πιο έμπειρους τυπογράφους εκείνης της εποχής για αυτήν τη βιβλιοθήκη. Οι κανόνες για την οργάνωση της βιβλιοθήκης είναι ακόμα και τώρα επίκαιροι.

La casa de livraria, η βιβλιοθήκη με τις νυχτερίδες

Παρότι στις μέρες μας υπάρχουν τρόποι για τη συντήρηση των βιβλίων, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη νυχτερίδα ως μία φυσική βοήθεια για τη διάσωση των βιβλίων. Έτσι, η βιβλιοθήκη φιλοξενεί νυχτερίδες για να προστατεύουν τους τόμους των βιβλίων. Κυρίως από τα έντομα τα οποία προκαλούν διάφορες καταστροφές στα βιβλία.

Τέλος, η la casa de livraria περιλαμβάνει λίγα χειρόγραφα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν έργα διάσημων Πορτογάλων μουσικών. Η ησυχία που επικρατεί στη βιβλιοθήκη την κάνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο και να φανερώνει το μεγαλείο του πλούτου της.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.