«Οι Βασιλιάδες Μάγοι», Los Reyes Magos

«Οι Βασιλιάδες Μάγοι», Los Reyes Magos έρχονται στην Ισπανία. Σύμφωνα με την ισπανική παράδοση, το εορταστικό δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων ολοκληρώνεται στις 6 Ιανουαρίου.

Βασικά, από το προηγούμενο βράδυ, έχουν ήδη φτάσει οι «Βασιλιάδες Μάγοι», Los Reyes Magos. Υπακούοντας στα κελεύσματα των παιδιών για τα τόσο πολυπόθητα δώρα.

Έτσι, το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, τα παιδιά βρίσκουν τα δώρα που ζήτησαν και γεμάτα χαρά ευχαριστούν τους Los Reyes Magos. Μάλιστα, σε κάθε οικογένεια, συγκεντρώνονται όλοι μαζί στο γιορτινό τραπέζι και παίρνουν ένα πλούσιο πρωινό. Ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα είναι και το Roscόn de Reyes, που το προσφέρουν σε μεγάλες φέτες.

Los Roscόn de Reyes

Το Roscόn de Reyes (βασιλικό ψωμί) είναι ένα γλυκό κέικ που μυρίζει βούτυρο. Εναλλακτικά, είναι γεμιστό με κρέμα yema quemada. Συγκεκριμένα, η συνταγή του Roscόn de Reyes περιέχει αυγά, βούτυρο, ζάχαρη, πορτοκαλόνερο και φλούδες από αμύγδαλα.

Μάλιστα, στις 5 Ιανουαρίου, όποιος ζει στην Ισπανία βλέπει όλα τα ζαχαροπλαστεία να είναι γεμάτα κόσμο. Πράγματι, όλοι αγοράζουν το δικό τους Roscόn de Reyes που έχουν παραγγείλει από την προηγούμενη.

Το Roscόn de Reyes έχει σχήμα στρογγυλής κουλούρας. Μάλιστα, στο εσωτερικό του κρύβει δυο εκπλήξεις, τη figurita και τη haba. Δίχως άλλο, είναι ένα ισπανικό έθιμο παρόμοιο με της βασιλόπιτας. Με την κοπή του Roscόn de Reyes , όποιος βρει τη figurita είναι ο τυχερός της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η figurita είναι ένα μικρό αγαλματίδιο ή παιχνιδάκι και γίνεται ο βασιλιάς της γιορτής. Κάτω από το δίσκο του Roscόn de Reyes, υπάρχει παραδοσιακά ένα μικρό στεφάνι από χρυσό χαρτί, που πρέπει να φορά ο τυχερός καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι όποιος βρει τη haba, δηλαδή τη φάβα (το όσπριο) στο κομμάτι του, θα πρέπει να πληρώσει ολόκληρο το γλυκό Roscόn de Reyes!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros και Enpractica.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Bym-3qv1z_Y