Για τους Ισπανούς τα Χριστούγεννα είναι η πιο σημαντική εορτή του χρόνου.

Η Lotería de Navidad η διάσημη λοταρία των Χριστουγέννων είναι μια παράδοση, βαθιά ριζωμένη σε αυτές τις ημέρες.

Η καταγωγή της χρονολογείται από την εποχή που ο υπουργός της Βουλής των Ινδιών θεώρησε ότι θα ήταν ένας καλός τρόπος να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες με φορολογία.

Η πρώτη κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1812. Έκτοτε δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος που να μην λάβει χώρα η Lotería de Navidad.

Το πρώτο βραβείο Gordo ήταν για τον αριθμό 03604. Το βραβείο ανερχόταν σε 8000 pesetas ενώ στις μέρες μας ξεπερνά στο σύνολο τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Εντυπωσιακό είναι ότι στους μαθητές του σχολείου San lldefonso (παλαιότερα λειτουργούσε σαν κρατικό σχολείο για τα ορφανά των δημοσίων υπαλλήλων) ανατέθηκε εκείνη την εποχή να τραγουδήσουν τους κερδοφόρους αριθμούς της κλήρωσης. Από τότε έως και σήμερα κρατούν ζωντανή αυτή την παράδοση. Η Lotería de Navidad είναι μια διαδικασία που διαρκεί πολλές ώρες και τα παιδιά συνήθως λειτουργούν με βάρδιες.

Οι Ισπανοί περιμένουν με ανυπομονησία τη μεγάλη Lotería de Navidad.

Οι Ισπανοί γιορτάζουν τη Lotería de Navidad από το πρωί της 22ης Δεκεμβρίου. Η κλήρωση γίνεται συνήθως στο «Teatro Real» στη Μαδρίτη. Την κλήρωση καλύπτουν τα ΜΜΕ. Η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το μεγάλο βραβείο μοιράζονται και άλλα μικρότερα δώρα. Όλα διεξάγονται σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα η οποία μεταφέρεται στους δρόμους όλης της Ισπανίας. Εκείνη τη μέρα οι δρόμοι σφύζουν από ζωή, χορούς, σαμπάνιες και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, το γεγονός ότι ο κόσμος προμηθεύεται τους λαχνούς αρκετούς μήνες πριν τη Lotería de Navidad, μιας και τα δώρα μοιράζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι να έχουν μια πιθανότητα νίκης!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros και Enpractica.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=FYfPUbfV99A