Τα ιερά όρη Montañas Sagradas, στο κέντρο των Καναρίων Νήσων

Τα ιερά όρη Montañas Sagradas είναι οι γνωστές κορυφές των βουνών που είναι ονομαστά και γνωστά στον τοπικό πληθυσμό ως Montañas Sagradas. Τα όρη αυτά δε θεωρούνται ιερά μόνο για την ομορφιά τους, αλλά γιατί διαφύλαξαν τα ίχνη ενός παλαιού πολιτισμού, προγενέστερου της έλευσης και εγκατάστασης στον τόπο αυτό, από τους Ευρωπαίους.

Οι τελευταίοι απόγονοι αυτού του αρχαίου πολιτισμού εξαφανίστηκαν γύρω στον 13ο αιώνα. Ίχνη του όμως υπάρχουν στις διασωθείσες πέτρες αυτών των βουνών. Σημάδια που φανερώνουν την κληρονομιά των τότε συνηθειών, τον τρόπο ζωής και γενικά της κουλτούρας τους.

Montañas Sagradas και οι σπηλιές 

Αναφερόμαστε χαρακτηριστικά στις σπηλιές Roque Bentaya και στη μυστηριώδη σπηλιά Risco Caido. Η τελευταία ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία, το 1996. Οι σπηλαιολόγοι που εισήχθησαν για πρώτη φορά στις σπηλιές, κατάλαβαν αμέσως ότι ήταν χώρος όπου διαδραματίζονταν θρησκευτικές τελετουργίες. Οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα αυτό εξαιτίας των σπειροειδών σχεδίων που βρέθηκαν στους τοίχους των σπηλαίων.

Άξιο θαυμασμού είναι το γεγονός ότι μπόρεσαν να λαξεύσουν με τα τότε μέσα και με  μεγάλη ικανότητα όλο το σπήλαιο μέχρι το θόλο. Από την τρύπα της οροφής του θόλου, το φως του ήλιου φωτίζει τον τοίχο με τα χαραγμένα τρίγωνα που δημιουργούν οπτικά εφέ. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ο χώρος ήταν αφιερωμένος στη θεά της γονιμότητας, σύμφωνα με διάφορα σχέδια που βρέθηκαν.

Το Risco Caido  είναι ένα αρχαίο χωριό, ένας χώρος κλειδί για την κουλτούρα των ιθαγενών των Καναρίων Νήσων. Το χωριό βρίσκεται στην ορεινή περιοχή των Καναρίων Νήσων. Αναφερόμαστε σε ένα σύνολο προΐσπανικών σπηλαίων στην υψηλή περιοχή των Κανάριων Νήσων.

Εκτείνονται σε μία περιοχή 18.000 μέτρων, μέρος από όπου μπορεί κανείς να ατενίσει όλο τον ορίζοντα. Είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες καθ’ όλη την περίοδο του έτους.

Η περιοχή είναι πλούσια σε σπηλιές, σε βράχους ηφαιστειογενούς μορφής. Πρόσφατα, η αρχαιολογική περιοχή του Risco Caido και las Montañas Sagradas συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της εθνικής κληρονομιάς της UNESCO. Μία αναγνώριση που βοηθά τον τουρισμό των Καναρίων Νήσων και αναδεικνύει το μεγαλείο του πολιτισμού τους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, προσφέρονται στις Σχολές μας παιδικά τμήματα για την ιταλική, την κινεζική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα. Με λίγες ώρες παρακολούθηση  την εβδομάδα, έμπειρους καθηγητές, ευχάριστο κλίμα και επιλεγμένες μεθόδους διδασκαλίας, τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τις καλύτερες βάσεις, για να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Cos_f5yZbts