Noto, η βασίλισσα του μπαρόκ με τα επιβλητικά της κτήρια

Noto, η βασίλισσα του μπαρόκ χαρακτηρίζεται από τα μεγαλοπρεπή και λαμπρά κτίσματα, τις εκκλησίες και τα ανάκτορα. Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Δημαρχείου (Ιταλικά: Piazza Municipio) δεσπόζει η επιβλητική πρόσοψη του αναστηλωμένου καθεδρικού ναού με τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην κεντρική είσοδο του ναού. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το δημαρχείο του Noto (Palazzo Ducezio), ένα ιδιόρρυθμο κτήριο από τα μέσα του 18ου αιώνα. Έχει σχήμα οβάλ, με 11 καμάρες από την κάθε πλευρά, που δίνουν μια πολύ ιδιαίτερη νότα στην όμορφη αυτή piazza. Μόνο οι πολύ παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι ο πρώτος όροφος του κτηρίου είναι μεταγενέστερη προσθήκη από τα μέσα του 20ού αιώνα.

Η οδός Vittorio Emanuele οδηγεί, μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω, στην Πλατεία της 26ης Μαΐου (Piazza XVI Maggio). Εδώ βρίσκεται το Δημοτικό Θέατρο του Noto (Teatro Comunale “Tina Di Lorenzo”). Πρόκειται για οικοδόμημα από τα μέσα του 19ου αιώνα και είναι ίσως το μοναδικό δημόσιο κτήριο της πόλης που έχει νεοαναγεννησιακά στοιχεία. Επειδή έχει κτιστεί λίγο χαμηλότερα από το υψόμετρο της πλατείας, αντί να δεσπόζει, μοιάζει να υποτάσσεται σ’ αυτή. Η ομορφιά αυτού του θεάτρου όμως βρίσκεται στο εσωτερικό του. Λόγω του συγκριτικά μικρού του μεγέθους, οι πλατεία και οι εξώστες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη σκηνή, έτσι ώστε οι θεατές να έχουν σχεδόν άμεση συμμετοχή στα δρώμενα επί σκηνής. Πράγματι, η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης στο θέατρο του Noto είναι μια μοναδική εμπειρία.

Noto, η βασίλισσα του μπαρόκ γίνεται πόλος έλξης τουριστών απ’όλο το κόσμο

Στο σύνολο της, η πολιτειούλα του Noto αποπνέει έναν αέρα μιας άλλης εποχής. Στα στενά της δρομάκια περιφέρονται, σχεδόν όλο το χρόνο, περιηγητές απ’ όλο τον κόσμο. Είναι δε, λόγω του μοναδικού της σκηνικού, προσφιλής χώρος για γυρίσματα ταινιών. Μεταξύ άλλων, γυρίστηκαν εδώ αρκετές σκηνές της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Επιθεωρητής Μονταλμπάνο» καθώς και της ταινίας «Μαλένα» με την Monica Bellucci.

Η πρόσβαση στο Noto είναι εύκολη από την Κατάνια και τις Συρακούσες είτε μέσω αυτοκινητοδρόμου είτε μέσω των τακτικών δρομολογίων με τα τοπικά τρένα της trenitalia.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, προσφέρονται στις Σχολές μας παιδικά τμήματα για την ιταλική, την κινεζική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα. Με λίγες ώρες παρακολούθηση  την εβδομάδα, έμπειρους καθηγητές, ευχάριστο κλίμα και επιλεγμένες μεθόδους διδασκαλίας, τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τις καλύτερες βάσεις, για να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=AN4XCpQZTw4