Το Palacio de Gaviria Στην Ισπανία

Το Palacio de Gaviria είναι ένα επιβλητικό κτίριο του 19ου αιώνα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην οδό Calle del Arenal της Ισπανικής πρωτεύουσας, Μαδρίτη. Κατασκευάστηκε ανάμεσα στα 1846 και 1847. Δημιουργός και εμπνευστής του κτιρίου αυτού,  ήταν ο αρχιτέκτονας Aníbal Álvarez Bouquel.

Βασικά, χτίστηκε κατόπιν αίτησης του τραπεζίτη και χρηματιστή Manuel Gaviria y Douza. Τον καιρό εκείνο, το κτίριο αποτελούσε ένα από τα πιο πολυτελή κτίσματα της πόλης και ακολουθούσε ως προς την αρχιτεκτονική τα Ρωμαϊκά μοντέλα. Έτσι βλέπουμε να έχει πολλές επιρροές από τον ιταλικό νεοκλασικισμό, σαν τα ιταλικά αναγεννησιακά κτίρια.

Το Palacio de Gaviria και η τοποθεσία του

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τοποθεσία του κτηρίου επιλέχθηκε με μεγάλη προσοχή και σκέψη. Έτσι το βλέπουμε να υψώνεται επιβλητικά ανάμεσα στα κτήρια της Puerta del Sol και στο Teatro Real. Δηλαδή με λίγα λόγια σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της αριστοκρατίας της Μαδρίτης. Τα εγκαίνια του κτιρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επισημότητα, με πλήθος κόσμου και φυσικά με την παρουσία  της βασίλισσας Isabel II.

Εκείνη την εποχή, στο Palacio de Gaviria  διοργανώνονταν πολλές γιορτές με μεγάλη επισημότητα προσελκύοντας το ενδιαφέρον του απλού λαού. Οι τοιχογραφίες των αιθουσών ήταν εξαιρετικά σχεδιασμένες και ήταν όλες έργο του Joaquín Espalter y Rull. Στα χρόνια μας στο Palacio de Gaviria γίνονται πολλές μεγάλες και σημαντικές εκθέσεις όπως: Escher, Alphonse Mucha, Duchamp, Dalí, Magritte κ.α.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.