Η περιοχή του Salento το τακούνι της ιταλικής μπότας.

Το Salento είναι μια χερσόνησος της Ιταλίας και συχνά χαρακτηρίζεται σαν το τακούνι της ιταλικής μπότας (il tacco dello stivale).

Η συγκεκριμένη χερσόνησος χωρίζεται σε τρεις επαρχίες : Lecce, Brindisi, Taranto.

Το Salento το τακούνι της ιταλικής μπότας είναι μια παραδοσιακή και πλούσια πεδινή έκταση με μικρούς λοφίσκους, που λούζεται από τον ιταλικό ήλιο.

Φημίζεται για την κουζίνα της, για τα τοπικά της παραδοσιακά προϊόντα και την ονομαστή μεσογειακή της διατροφή.

Φυσικά, το Salento είναι πλούσιο σε αρχαιολογικά ευρήματα. Φημίζεται για τον τουρισμό του και φιλοξενεί ξένους από όλο τον κόσμο.

Κάτω Ιταλία

Οι κάτοικοι του Salento μιλούν τη διάλεκτο της Κάτω Ιταλίας, τη Γραικάνικη, με κέντρο την πόλη Καλημέρα.

Από τον 8ο αιώνα ξεκίνησε ο αποικισμός των Ελλήνων σε αυτό το νότιο κομμάτι της Ιταλίας. Η επαφή με τους Έλληνες έδωσε μια μεγάλη εξέλιξη στον τόπο, τόσο από πολιτιστικής όσο και από οικονομικής πλευράς.

Μία ονομαστή αποικία των Ελλήνων είναι η πόλη Otranto που καθρεφτίζεται στη θάλασσα. Ιδρύθηκε από Κρήτες αποίκους.

Το αρχικό της όνομα ήταν Υδρούς, γιατί βρισκόταν στις εκβολές του ποταμού Υδρία (Idro). Οι Ρωμαίοι την ονόμασαν Hydruntum όταν ο Καίσαρας την κατέλαβε το 49 Π.Χ.

Ο πορθμός του Otranto ανάμεσα στον κόλπο του Τάραντα και την Αλβανία, ενώνει την Αδριατική Θάλασσα με το Ιόνιο Πέλαγος.

Το Otranto είναι μια μαγευτική πόλη, μακριά από τις μεγάλες ιταλικές μεγαλουπόλεις. Τα μικρά σοκάκια της παλιάς πόλης (il borgo antico) περιβάλλονται από τείχη. Τα τείχη μαρτυρούν πόσο είχαν υποφέρει οι κάτοικοι από τις επιδρομές των ξένων εισβολέων.

Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το Castello di Otranto καθώς και τον καθεδρικό ναό (la Cattedrale). Αυτή η ιταλική πόλη είναι ονειρική την αυγή (l’alba).

Η γαστρονομία της είναι ονομαστή, τα εστιατόρια ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα πιάτα τους.

Ο επισκέπτης πρέπει οπωσδήποτε να γευτεί το ψωμί με ελιές και peroncino (la puccia) και για επιδόρπιο, μια γευστικότατη πάστα φλώρα με κρέμα (il pasticciotto).

Όσο για τα περίχωρα της πόλης, ξεχωρίζουν η παραλία Baia dei Turchi. Ονομάστηκε έτσι γιατί εδώ πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους οι Τούρκοι κατακτητές. Ξεχωρίζουν επίσης και οι δυο λίμνες Laghi Alimini (η μικρή και η μεγάλη).

Στις Σχολές Καπάτου σας μαθαίνουμε ιταλικά. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα στο 210 38 03 355.