Όλοι γνωρίζουν τη Στοκχόλμη, τη Λαπωνία και την περιοχή κοντά στο Malmö. Ενώ λίγοι είναι αυτοί που επισκέπτονται τη δυτική ακτή της Σουηδίας και, συγκεκριμένα το Smögen το σουηδικό ψαροχώρι.

Είναι μια ζωντανή περιοχή κατάλληλη για την καλοκαιρινή περίοδο. Βρίσκεται 135 χλμ. από το Göteborg, στην επαρχία Västa Götaland. Το χωριό θεωρείται η μεγαλύτερη ψαραγορά της Σουηδίας. Κάθε πρωί, αράζουν στο γιαλό οι ψαρόβαρκες που προμηθεύουν τους Σουηδούς με φρέσκο ψάρι. Ψάρι που είναι άφθονο στα εστιατόρια ή στο τραπέζι των 1300 περίπου κατοίκων της περιοχής.

Μετά το καλοκαίρι, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Απριλίου, η περιοχή δεν έχει πια τουρίστες. Τότε αρχίζει η εποχή του ψαρέματος του αστακού, που έχει κάνει διάσημη την περιοχή, γιατί είναι οι μεγαλύτεροι αστακοί στη δυτική όχθη της Σουηδίας. Είναι ωραία εμπειρία να παρακολουθήσει κανείς τη διαδικασία του ψαρέματος.

Επίσης, ωραίο θέαμα αντικρίζει κανείς, περπατώντας στους μικρούς δρόμους του Smögen με τα παραδοσιακά σπίτια. Είναι πολύχρωμα, ξύλινα και η σκεπή τους έχει σχήμα ανάποδου V. Φαίνεται ότι εδώ, ο χρόνος σταμάτησε τον XVI αιώνα, όπου υπάρχουν και αναφορές για την ύπαρξη του χωριού. Η ονομασία του προέρχεται από τη Σουηδική λέξη smyghäl, που αναφέρεται σε έναν στενό τόπο, σχεδόν μια γωνία.

Ούτε οι τουρίστες δεν μπορούν να διαταράξουν την ειρήνη και την ψυχική ηρεμία που κυριαρχούν στο Smögen το σουηδικό ψαροχώρι. Οι αμμόλοφοι σχηματίζουν ένα σύμπλεγμα από νησάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σαν να είναι ενωμένα. Κατά μήκος του μώλου (600 μέτρα), βλέπει κανείς τις καλύβες των ψαράδων και τα ψαρομάγαζα για τους τουρίστες, που επισκέπτονται και με τα σκάφη τους το νησί πολλές φορές. Έχει έντονη νυχτερινή ζωή, μπαρ, κλαμπ, πολλούς χώρους για φεστιβάλ και συναυλίες. Μπορεί κανείς να κάνει βόλτα με τις βάρκες στο μικρό νησάκι Hållö, όπου υπάρχει μόνο ο φάρος μέσα στο φυσικό περιβάλλον, ιδανικό για χαλάρωση.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.