Ο Σουηδός συγγραφέας Stieg Larsson

Ο Stieg Larsson είναι ένας από τους διασημότερους συγγραφείς αστυνομικών βιβλίων. Βασικά, το πλήρες όνομά του είναι Karl Stig Erland Larsson. Γεννήθηκε στη βόρεια Σουηδία στις 15 Αυγούστου του 1954 και πέθανε στη Στοκχόλμη στις 9 Νοεμβρίου του 2004 από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία μόλις 50 ετών. Αγαπούσε το κάπνισμα και την πολύ δουλειά.

Ο Stieg Larsson άρχισε τη συγγραφική του καριέρα ως κριτικός αστυνομικών και εικονογραφημένων βιβλίων. Επίσης, υπήρξε αρχισυντάκτης του σουηδικού περιοδικού Expo. Στη σύντομη ζωή του, υπερασπίστηκε με πραγματικό αγώνα κάθε κίνημα κατά του ρατσισμού.

Από παιδί αγαπούσε τα έργα της Astrid Lindgren, που ήταν μια πολύ διάσημη Σουηδή συγγραφέας. Πράγματι, η επιρροή της φαίνεται ξεκάθαρα στα έργα του. Εξάλλου, σημαντικό ρόλο στη ζωή του έπαιξε ο παππούς του, με τον οποίο έζησε τα παιδικά του χρόνια.

Η τεράστια επιτυχία του Stieg Larsson με τη τριλογία του “Millenium”

Ο Stieg Larsson έγινε γνωστός σε παγκόσμια κλίμακα, για τη βραβευμένη τριλογία του “Millenium”.  Εμπνεύστηκε τον συγκεκριμένο τίτλο από την εφημερίδα που εργαζόταν ο πρωταγωνιστής των βιβλίων του.  Επίσης δημιούργησε χαρακτήρες όπως: Lisbeth, Salander, Hacker.  Συγκεκριμένα, η τριλογία του αριθμεί περίπου 2000 σελίδες. Όμως, αν και το έργο του είναι τόσο μεγάλο, δεν είναι καθόλου κουραστικό. Βασικά, το δυνατό σημείο του συγγραφέα είναι ότι εμπνέει ένα συναίσθημα αισιοδοξίας, που ικανοποιεί τον κάθε αναγνώστη.

Η τριλογία “Millenium” περιλαμβάνει τα εξής 3 έργα :

  • «Οι γυναίκες που μισούν τους άνδρες» (2005)
  • «Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά» (2006)
  • «Η βασίλισσα των χάρτινων κάστρων» (2007)

Η ιστορία ξεκινάει από το νησί Södermalm, όπου κατοικεί ένας από τους ήρωές του, ο Mikaell Blomqvist. Φυσικά στην πορεία της πλοκής του μυθιστορήματος, ξεδιπλώνονται σιγά σιγά μέρη κλειδιά.

Ο άτυχος συγγραφέας είχε ένα σπίτι στη θάλασσα, όπου σκόπευε να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, με τα κέρδη που θα του απέφεραν τα βιβλία του. Όμως, δεν κατάφερε να εκπληρώσει τα όνειρά του, γιατί τα αστυνομικά του έργα δημοσιεύτηκαν μετά τον πρόωρο θάνατό του. Πράγματι, όταν προσπάθησε να τυπώσει τα βιβλία του στη Σουηδία, δεν έτυχαν αποδοχής.

Έτσι, μετά το θάνατό του, η τριλογία σημείωσε επιτυχία στη Σουηδία, στη Γαλλία και μετέπειτα σε όλη την Ευρώπη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.