Το σουηδικό πρόγραμμα «The 72 hour cabin»

Το σουηδικό πρόγραμμα «The 72 hour cabin» είναι ένα project που προβάλλεται στη Σουηδία με την υποστήριξη του West Sweden Tourist Board και του Visit Sweden.

Συγκεκριμένα, για την εξυπηρέτηση του προγράμματος αυτού, έχουν τοποθετηθεί σπιτάκια στο ιδιωτικό νησί Henriksholm. Πρόκειται για την παραμονή τριών ημερών σε ένα αποκομμένο νησί, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Το να περάσει κάποιος ένα Σαββατοκύριακο σε ένα ερημονήσι, χωρίς computer, κινητό και τηλεόραση, είναι σίγουρα μια φοβερή εμπειρία. Σύμφωνα με επισταμένη μελέτη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, προτείνεται ένας εναλλακτικός τρόπος ζωής, σε ένα κράτος που δεν παύει να μας εκπλήσσει.

Η συμμετοχή στο σουηδικό πρόγραμμα «The 72 hour cabin»

Ο συμμετέχων στο σουηδικό πρόγραμμα «The 72 hour cabin» ζει για 72 ώρες σε ένα καθαρά σουηδικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ζει ανάμεσα σε λιβάδια, μεγάλες λίμνες, βουνά και πάγους.

Ένα ιδανικό μέρος για να αποφύγει κάποιος το στρες και να χαλαρώσει στην παρθένα φύση και στο σιωπηλό τοπίο, μακριά από την καθημερινότητα. Πράγματι, εκεί, δεν υπάρχει ηλεκτρισμός, ούτε wi-fi.

Μολονότι το τοπίο είναι ιδιαίτερα παγερό, τα σπιτάκια έχουν εξοπλιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουν όλες τις ανέσεις και τη θαλπωρή ενός σουηδικού σπιτιού. Είναι φτιαγμένα με τα βασικά υλικά, όπως το ξύλο και το γυαλί. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο επισκέπτης να χαίρεται το τοπίο που απλώνεται μπροστά από το παράθυρό του.

Του δίνεται επίσης η δυνατότητα να περιπλανηθεί σε ένα τοπίο γεμάτο χιονισμένες κορυφές, ποτάμια, μεγάλες λίμνες, κρυσταλλωμένα δάση και ρυάκια με πεντακάθαρο νερό. Ακόμα, μπορεί να ψήσει στη φωτιά το κυνήγι που θα πιάσει, ή τα ψάρια που θα ψαρέψει στις λίμνες.

Άλλες δραστηριότητες για τον επισκέπτη μπορεί να είναι ένας περίπατος σε άγρια μονοπάτια, μια βόλτα με το sleddog, το έλκηθρο που σέρνουν τα hysky. Ακόμα κι ένας περίπατος στα λιβάδια και στα δάση, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει αλεπούδες και ελάφια.

Ίσως αυτή η ζωή να είναι δύσκολη για όποιον κατοικεί στην πόλη. Παρέχονται όμως μαθήματα επιβίωσης, για να μπορέσει ο συμμετέχων να περάσει ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο. Μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία στη Λαπωνία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=EOcG7twHdIQ